fbpx

Antiche Terre Veneten viineille huippupisteet arvostetulta viinikirjoittajalta

Antiche Terre Venete Amore Assoluto

James Suckling.com

92 p

James Suckling on yksi maailman tunnetuimmista viiniarvostelijoista. Hän maistaa vuosittain tuhansittain viinejä ja arvioi ne 100-pisteen skaalansa mukaan. Yleensä huippupisteisiin yltää kalliit, arvostetut arvoviinit mutta hänellä on myös tapana maistaa ja arvioida viinejä alemmissa hintaluokissa. Antiche Terre Veneten Amore Assoluto punaviini on ansainnut suosionsa ja huippupisteensä. Suomen markkinoilla hyvän jalansijan saanut viini on viinintekijä Riccardo Deganin tyylin ”ydin”. Hän haluaa tehdä viinejä mistä on helppo pitää ja jotka heijastaa Veneton ja Italian viinien sielua ja sydäntä. Viini on saatavilla Alkon valikoimasta sekä 75 cl:n pullossa ja rajoitetu määrä magnum-pullossa. Tuoteperheeseen kuuluu myös Valkoinen Amore Oro sekä Amore in Rosa roseviini.

”Tämä on nätti punaviini jossa mustikkaa, leivontamausteita, hibiskusta ja seljankukkaa sekä laventelia. Kiinteät mutta mehukkaat tanniinit ja hapokkuuden tarkkuus antaa käsityksen melko vakavastakin viinistä ja aavistuksen vahvistaa kristallinkirkkaaksi keskipitkä, rapeahko ja melkein pureskeltava jälkimaku. Luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä valmistettu. Juo nyt”

Antiche Terre Venete Amore Assoluto

 

Antiche Terre Venete Riserva del Fondatore Amarone viinille huippupisteet

James Suckling.com

94 p

Tyylikäs uutuusviiini on Antiche Terre Veneten tiimin ylpeyden aihe. Pitkään harkittu viini päätettiin valmistaa Luciano Sancassanin isoisän kunniaksi. Hän istutti ensimmäiset tarhat Valpantenan laaksoon 100 vuotta sitten. Luciano Sancassani ja viinintekijä Riccaro Degani ovat valinneet tähän viiniin oman tarhan parhailta palstoiltan vain parhaat rypäleet. Tarha sijaitsee Sta Maria in Stellen kylässä, rauhallisessa Valpantenan laaksossa joka on Valpolicellan alueista sekä aliarvostettu sekä tuntematon. Tämä viini on tyylikkyyden huippu ja sitä on saatavissa erittäin rajoitetusti muutamia pulloja. Tiedustele yhteyshenkilöltäsi.

”Tuoksussa tummien marjojen aromeja jatkuu suklaan ja saksanpähkinän seurassa täyteläiseen, pyöristyneisiin tanniineihin pitkään, hedelmäiseen jälkimakuun. Rakastettava intensiteetti ja rikkaus maussa, kuitenkin pehmeä ja erittäin hedelmäinen. Juo nyt.”

 

Tutustu Antiche Terre Veneten koko valikoimaan