fbpx

Biodiversiteetti-palkinto Spier Vineyardsille

Kotoperäisiä kasveja elvyttävä Spier Vineyards voitti Biodiversiteetti-palkinnon The Drinks Business Green Awards -seremoniassa

Eteläafrikkalainen Spierin viinitila voitti Amorim Biodiversity Award -palkinnon The Drinks Business Green Awards 2019 -palkintoseremoniassa. Tämä vuosittain jaettava erityispalkinto myönnetään yritykselle, joka on edistänyt monin tavoin luonnon monimuotoisuutta omilla maillaan ja mahdollisuuksien mukaan niiden ulkopuolellakin. Palkinnon arvoinen yritys pystyy myös selkeästi ja mitattavasti osoittamaan lisänneensä lajikirjoa tietyllä rajatulla alueella.

Spier on jo pitkään ollut sitoutunut luonnonvaraisen kasvillisuuden säilyttämiseen ja lisäämiseen omalla tilallaan. Vieraita lajeja on poistettu ja kotoperäisiä kasveja istutettu uudelleen.

“Länsi-Kapmaa kärsii samasta kuin miltei koko maapallomme: luonnon monimuotoisuus heikkenee ja luonnollisen habitaatit vähenevät,” toteaa Spierin toimitusjohtaja Andrew Milne. “Me Spierillä vaalimme ja uudelleenistutamme kasveja tarjotaksemme mahdollisuuden monimuotoisen luontomme ja ainutlaatuisen kasvikuntamme säilyttämiseen. Nyt alueemme tarvitsee tätä työtä enemmän kuin koskaan.”

Taimitarha

Spierin 30 hengen taimitarha-tiimi kasvattaa, uudelleenistuttaa ja levittää Länsi-Kapmaan alueen kotoperäisiä puita ja kasveja. Osa näistä kasveista on uhanalaisia ja toiset alueen kotoperäisiä lajeja, jotka ovat menehtyneet tehomaatalouden myötä.

Vuodesta 2012 lähtien Spierin taimitarha-tiimi on istuttanut 53 208 erilaista puuta, pensasta ja fynbos-vyöhykkeen kasvia mailleen. Kunnianhimoinen uudelleenistutushanke on houkutellut lintuja ja eläimiä takaisin alueelle. Koska ykkösprioriteettina on ollut Spierin tilusten läpi virtaavien jokien varsien kuntouttaminen, Eerste-joen varrella on tehty laajoja raivaus-, puhdistus- ja uudelleenistutustöitä.

Spierin tilalla Tree-preneurs -hanke opettaa muutamien alueen köyhimpien ja taloudellisesti syrjäytyneimpien yhteisöjen jäseniä huolehtimaan kotoperäisistä puista. Kun puut saavuttavat tietyn koon, niistä huolehtineet ihmiset saavat vaihtaa ne toimeentuloa helpottaviin kuponkeihin, joilla voi hankkia esimerkiksi ruokaa, polkupyöriä tai koulutusta. Tähän mennessä Spierin Tree-preneurs-hanke on kohentanut jo 259 ihmisen elämänlaatua 12 eri yhteisössä. Vuosikymmenen ajan Länsi-Kapmaalla toimineessa hankkeessa on kasvatettu tähän mennessä jo liki miljoona (990 709) puuta.

Spierin viinejä on saatavissa Alkon valikoimista sekä ravintolamyynnistä Suomessa.

Lisätietoja:
info@wineworld.fi
www.spier.co.za