EDUARDO CHADWICK – DECANTER MAN OF THE YEAR

Vingruppen / Ajankohtaista  / EDUARDO CHADWICK – DECANTER MAN OF THE YEAR

EDUARDO CHADWICK – DECANTER MAN OF THE YEAR

Maailman tunnetuin viinilehti Decanter on antanut vuosittaisen Man of the Year -palkintonsa tänä vuonna Eduardo Chadwickille, Viña Errázurizin johtajalle. Chadwick johtaa omaa viini-imperiumiaan, johon kuuluu useita tuotemerkkejä ja viinitaloja. Man of the Year -palkinto on jaettu jo kolmenkymmenen vuoden ajan, ja sen ovat aikanaan saaneet mm. Robert Mondavi, Hugh Johnson ja Jancis Robinson.

Eduardo Chadwickille palkinto on myönnetty ennen kaikkea hänen elämäntyöstään nostaa Chile maailmankartalle varteenotettavana viinimaana. Chilen maine viininteossa ei vielä pari vuosikymmentä sitten ole ollut kummoinen, mutta nykypäivänä Chile tunnetaan sekä tasalaatuisista, luotettavista viinialueistaan mutta myös erittäin hienoista ja palkituista viineistään.

 Chadwickin työ omien viininsä parissa kulkee käsi kädessä koko Chilen viinimaineen kanssa: hänen omat viinibrändinsä kattavat sekä suurelle yleisölle tutut Viña Errázurizin viinit, mutta myös Chilen kannalta merkittäviä tunnustuksia keränneet vuosikertaviinit kuten Errázurizin Don Maximiano ja La Cumbre – puhumattakaan Viñedo Chadwick- ja Seña-viinistä, jotka saivat Robert Parkerilta täydet 100 pistettä.

Vuonna 1983 Eduardo Chadwickin perhe hankki takaisin Viña Errázurizin viinitarhat omistukseensa, ja Chadwick opiskeli viininvalmistusta Bordeaux’ssa. Hän näki Chilen maaperän potentiaalin aikaisessa vaiheessa uraansa, ja johdonmukaisesti lähti kehittämään viinituotannon laatua. Hän mm. istutti Chilen ensimmäiset Syrah- ja Sangiovese-rypäleet, teki erilaisia teknisiä kokeiluja ja aloitti biodynaamisen viljelyn osalla tarhoistaan.

Tuskastuneena chileläisten viinien jatkuvaan huonoon maineeseen Chadwick järjesti vuonna 2004 sokkomaistelun Berliinissä, missä Errázurizin punaviinejä maistettiin vastakkain Bordeaux’n ja Italian supertoskanalaisten viinien kanssa. Kaikkien – myös Chadwickin itsensä – hämmästykseksi Errázurizin viini voitti koko kilpailun. Kyse ei ollut pelkästä sattumasta, sillä vastaava maistelu toistettiin useita kertoja eri maissa, ja Chadwickin viinit menestyivät joka kerta.

Katso lyhyt video kuuluisasta Berliinin sokkotastingista.