fbpx

Erikoiserä Hans Herzogin hienostuneita alkuviinejä

Saimme syksyn viinisesonkiin pienen erän uusseelantilaisia Hans Herzogin viinejä. Hans Herzog on epätyypillinen pientuottaja Marlborough’sta: tiloilla viljellään hyvin luonnonmukaisin menetelmin eurooppalaisia paikallisrypäleitä kuten Nebbioloa, Montepulcianoa, Roussannea ja muita tyypillisesti joillekin Euroopan paikallisalueille ominaisia rypäleitä. Viinit ovat ns. alku- tai naturalviinejä, ja Hans Herzog tekee vuosikymmenen kokemuksella niistä erittäin aromaattisia ja gastronomisia – täydellisiä ruokaviinejä. Alkuviiniluokittelun mukaan viinintuotannossa ei käytetä kemikaaleja eikä torjunta-aineita, ja viinit käyvät villihiivoilla.

Sveitsiläissyntyinen Herzog viljeli aluksi kotimaassaan viiniä, kunnes lähti etsimään viininviljelyyn paremmin sopivaa aluetta, päätyen lopulta Marlborough’hin. Herzogin viinit ilmentävät terroir-ajattelua kaikin mahdollisin tavoin: köynnösten rypäletuotanto on pientä, jonka ansiosta rypäleihin tiivistyy äärimmäinen aromaattisuus, ja Marlborough’n ilmaston myötä viineissä on luontaista hapokkuutta ja herkkyyttä.

Maahan saapuneessa erikoiserässä on neljä eri viiniä: hiivasakkakypsytetty Sauvignon Blanc sekä kolme punaista: Zweigelt, Montepulciano ja Tempranillo. Jokaisella punaisella on oma rypäleelle ominainen tyylinsä, ja tuottajan ruokasuositukset viineille mukailevat rypäleiden alkuperämaita.

Viinejä on rajoitettu erä, noin 140 pulloa kutakin laatua. Tutustu viineihin tästä.