fbpx

Eteläafrikkalainen Spier Vineyards siirtyy Vingruppenin jakeluun

Spier Vineyards ja Wineworld Finland Oy aloittavat yhteistyön Suomen markkinoilla 1.7.2019 alkaen.

Spier on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista viinitiloista, jonka historia juontaa juurensa vuoteen 1692. Useita palkintoja voittanut viinitila on edelläkävijä paitsi luontoa kunnioittavassa työssään, myös työntekijöittensä hyvinvoinnista välittävänä työnantajana.

Kellarimestari ja johtava viinintekijä Frans Smit on viinien menestyksen takana oleva mies. Hän on vastannut viininteosta Spierissä vuodesta 1995, ja on vahvasti sitä mieltä, että viinin laatu alkaa viinitarhassa. Hänen mantransa on ”saada mahdollisimman paljon irti jokaisesta rypäleestä mahdollisimman vähäistä häiriötä vastaan”.

Viime vuosien saavutustensa ansiosta Smit kutsuttiin arvostetun Kapmaan Viininviljelijän killan jäseneksi (CWG) vuonna 2010.

Spierin viinitila on yksi 29 maailman luonnonsäätiön luonnonsuojelumestareista, ja tilalla on hallussaan useita kestävän kehityksen sertifikaatteja, mm. FSSC 22000, reilun kaupan sertifiointi, WIETA ja luomu. Fair for life -sertifikaatti varmistuu 2019. Sekä viinikellari ja ja maatila noudattavat integroidun viinintuotannon (IPW) kriteerejä.

Vuoden 2019 aikana tulemme kasvattamaan Spierin valikoimaa Suomessa etenkin heidän palkituilla premium-viineillään. Spier Vineyardsin tuotevalikoima on nähtävissä Vingruppenin sivuilla kesäkuun aikana sekä tilattavissa Winetosta 1.7.2019 alkaen.