fbpx

Italialaiset viinitalot Le Contesse ja Cantina di Custoza Vingruppenin jakeluun

Kaksi italialaista viinituottajaa Veneton alueelta, Le Contesse ja Cantina di Custoza siirtyvät Vingruppenin jakeluun Suomessa helmikuun alusta.

Le Contesse on Trevisosta kotoisin oleva perheyritys, jossa koko perhe on mukana talon toiminnassa. Talon tärkeimmät tuotteet Suomen markkinoilla ovat luomusertifioidut kuohuviinit. Yritys on alueen edelläkävijä luomuviljelyssä: 200 hehtaarin tarhoista 70 on luomuviljeltyjä ja koko viljelysala on tarkoitus konvertoida tulevaisuudessa luomuviljelyyn. 30 hehtaaria tarhoista sijaitsee Coneglianossa, DOCG-alueella, ja Le Contesse on ollut mukana kehittämässä uutta Prosecco-luokitusta, Prosecco Rosé DOC (vuosikerrasta 2020). Keskikokoisen yrityksen vuosituotanto on noin 5 miljoonaa pulloa.

Perinteikäs Cantina di Custozan viiniosuuskunta on aikanaan perustettu Sommacampagnassa, Veronan läheisyydessä, jotta paikalliset pienviljelijät saisivat rypäleensä maailmalle yhteisen kanavan kautta. 8% viljelysmaista on luomusertifioitua ja määräala on kasvussa. Osuuskunnan sääntöjä on muutettu mm. pienentämällä satomääriä, jotta laatu paranisi. Tänä päivänä maksimisato hehtaaria kohden on 130 hehtolitraa.

Noin 200 viljelijän osuuskunta perustuu pienten viljelijöiden yhteisöstä, jotka yhteensä hallitsee noin 1000 hehtaaria rypäleviljelysmaita. 25% tuotannosta on vientiä. Ydinosaaminen on Gardan ja Bardolinon ympäristön raikkaissa ja trendikkäissä viineissä.

Cantina di Custozan kaksi pitkäikäistä tuotetta Alkon valikoimissa ovat tasaisesti myyviä luottoviinejä, joilla on selkeä asiakaskunta. Viinityyliltään ne edustavat raikkaita, monipuolisia käyttöviinejä.