fbpx

Jääsiidereitä valmistava Brännland Cider Vingruppenin edustukseen

Vingruppenin edustukseen on siirtynyt ruotsalainen Brännland Cider, artesaanisiiderin tuottaja jonka erikoisuus on ainutlaatuiset, aromikkaat jääsiiderit.

Brännlandin siideritalo on perustettu 2010 ja se valmistaa siidereitä Ruotsissa paikallisista omenalajikkeista. Talon erikoisuus ovat isciderit eli jääsiiderit, erittäin makeat ja hienostuneet jälkiruokajuomat, jotka tehdään erityisellä menetelmällä. Jääsiidereiden idea tulee alun perin Kanadasta, ja on sukua icewinen valmistukselle. Ne ovat täysin 100-prosenttista omenan mehua, mitään lisäaineita tai lisättyä sokeria käytetä.

Valikoimamme koostuu aluksi kahdesta jääsiideristä, joista toinen on kypsytetty terästankeissa ja toinen ranskalaisissa tammitynnyreissä. Jääsiiderit ovat ainutlaatuisia makeita jälkiruokaviinejä, joiden aromaattisuus on omaa luokkaansa. Niillä on myös kypsytyspotentiaalia, ja ne ovat saaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Brännland Ciderin jääsiidereiden tuotanto vuonna 2018 oli hieman yli 20,000 pulloa.