fbpx

KUN ETELÄ-AFRIKKA SULJETTIIN CORONA-VIRUS PANDEMIAN TAKIA, SPIERILLÄ PÄÄTETTIIN TOIMIA

”Kannamme suurta huolta yhteisöstämme ja teemme kaikkemme auttaaksemme”. Kun tieto suluista Coronan takia tuli ja saatiin tieto, että ihmiset eivät pääse töihin, päätettiin Spierillä toimia. Etelä-Afrikassa monille työpaikka tai koulu on myös turvapaikka ja palkanmaksun loppuminen voi olla katastrofaalinen köyhälle väestölle.

Sulkua edeltävänä iltana pakattiin 450 avustus/ruokapakettia jotka toimitettiin Lynedoch Valley-alueen tarvitseville. Avustuspakettien toimitus jatkuu edelleen ja siihen kuuluu myös hygienia-ja muita tarvikkeita. Tämä varmistaakseen perheille terveellisen ruoan saannin.

Lisäksi Spier ei katkaissut palkanmaksua keneltäkään, vaikka eivät kaikki pysty etätyötä tekemään. Päivystävän terveydenhuolto palkattiin hotellivieraiden sekä työntekijöiden käyttöön vuorokauden ympäri vastaamaan kysymyksiin ja monitoroimaan oireita sekä auttaa mahdollisia sairastuneita työntekijöitä, jotka ovat karanteenissa. Kun lennot Etelä-Afrikasta peruttiin, hotelliin jumiin jäänyt perhe sai asua ilmaiseksi. Spierin hotelli-ja farmitoimintaa palvelevat mikroyritykset kuten pesula ja kierrätyskeskus pidetään toiminnassa ja palkat maksettaan Spierin puolesta.

Kestävän kehityksen instituutin kanssa rekrytoitiin 13 nuorta oppimaa, miten voidaan kasvattaa terveellistä, tuoretta ruokaa kotonaan. He käyvät Spierin farmilla päivittäin oppimassa vihannestarhan pitoa ja saavat ilmaisen, terveellisen lounaan. Spier farmin viljelijä ”Farmer Angus” myös toimittaa päivittäin tuoreita kananmunia ja taimia tarvitseville perheille säännöllisesti.

Spier hotelli on lahjoittanut lakanoita, pyyhkeitä, tossuja ja kylpytakkeja yömajoille ja kodittomien avuksi. Van der Stel urheilustadionille on perustettu kodittomien majoituskohde ja siellä tarve on suuri avulle.

Nämä toimet ovat esimerkkinä siitä, miten Spier auttaa yhteisöä ja ihmisiä. Käytännönläheistä toimintaa, josta on lukuisa esimerkkejä miten pienillä asioilla voidaan auttaa, jotta vähäosaiset pääsevät tuottoisaan elämään kiinni. On äärimmäisen tärkeää saada nuoret ja lapset ymmärtämään, että oma-aloitteisuus ja koulunkäynti kannattaa ja se on oikea vaihtoehto jengielämälle ja rikoksille.

Ostamalla Spierin viinejä Alkosta tai ravintolasta, autat Spierin 487 työntekijää viinitilalla, hotellissa, ravintoloissa ja viinivalmistamossa pitämään työnsä.

SPIER YRITYKSENÄ

Etelä-Afrikan vanhimpiin viinitiloihin lukeutuva Spier on tunnettu maamerkki Länsi-Kapmaalla. Spier tukee alueensa yhteisöjä monin tavoin ja huolehtii ympäristöstään. Esimerkiksi Growing for Good -oppimishankkeilla rohkaistaan paikallisyhteisöjä muuttamaan toimintatapojaan yhteisöä hyödyttäviksi ja ympäristöystävällisemmiksi. Spier tekee myös säännöllisesti hankintoja paikallisilta tavarantoimittajilta. “Make a difference every day” -filosofia näkyy niin Spierin vieraille ja henkilökunnalle kuin ympäristölle ja yhteisöillekin.

Stellenboschin alueella Spier on ollut kestävän kehityksen edelläkävijä jo 15 vuoden ajan. Nykyään tila kierrättää 100 % jätevedestään ja 98 % kiinteistä jätteistään. Spier on myös WWF:n nimeämä Conservation Champion sekä Fair Trade in Tourism and the Wine Industry Ethical Trade Association -järjestön tunnustama toimija. Tilan viinikellari on FSSC 22000 -sertifioitu ja Reilun kaupan akkreditoima.

Vuonna 1692 perustettu Spierin viinitila on yhä perheomisteinen. Tilan vuonna 1993 ostanut Enthovenin perhe asuu tilalla ja edistää Spier-tiimin kanssa positiivista muutosta ympäristössä ja paikallisissa yhteisöissä. Tietoista, tuoretta energiaa pursuavalla Spierillä keskitytään hyvään ja eettiseen viljelyyn sekä taiteisiin. Talolla on kuusi palkittua viinisarjaa. Tilalta löytyy myös neljän tähden hotelli ja kolme ravintolaa, jotka tarjoavat sesongin raaka-aineista valmistettua ruokaa.