fbpx

Mulderbosch Roséviini

Roséviinit kasvattavat markkinaosuuttaan viinien parissa, ja suomalaiset tuntuvat vihdoin löytäneen roséviinien monipuolisen potentiaalin. Mitä laajemmin viineihin tutustuu, sitä paremmin huomaa roséviinien eri tyylit ja niiden soveltuvuuden ruokaviineiksi.

Saimme valikoimiimme kesän alussa eteläafrikkalaisen Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosén, joka on viime vuosina ollut Ruotsin myydyimpiä roséviinejä hanapakkauksessa. Viini on saatavana sekä pullossa että kolmen litran hanapakkauksessa, ja sen tyyli mukailee provencelaisten roséiden kuivaa, mineraalista ja eleganttia tyyliä. Vaalean persikanpunaisen viinin Cabernet Sauvignon -rypäleet kasvatetaan nimen omaan roséviinin tuotantoa varten, ja rypäleet poimitaan melko aikaisin jotta viiniin saadaan luonnollista hapokkuutta tukemaan sen hedelmää.

Stellenboschin viinialueen sydämestä tuleva Mulderbosch Rosé on erinomainen rosé erilaisten ruokien kuten nizzansalaatin, välimerellisten kalojen ja äyriäisten ja yrttisten ruokien seuraan. Sen sesonki jatkuu pitkälle syksyyn ja yli talvenkin, sillä se sopii vaihtoehdoksi kuiville valkoviineille sekä kevyemmille punaviineille.

https://vingruppen.fi/tuote/mulderbosch-cabernet-sauvignon-rose/