fbpx

Riesling-kuohuviini Moselista Helsingin Sanomien viikon viininä

Helsingin Sanomien viikon viiniksi valittiin saksalainen Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken. Se yhdistää kaksi viime vuosien viinitrendiä: kuohuviinin ja Riesling-rypäleen. Kuohuviinin aromeissa Riesling-rypäle on helposti tunnistettavissa, ja lisäksi siinä on miellyttävää mineraalisuutta ja paahteisuutta. Viini tulee Saksan Moselista alueelta, jossa on vuosisatojen ajan tehty maailman parhaimmistoon kuuluvia Rieslingejä.

Viini sopii erinomaisesti keväiseen juhlakauteen ja lämpeneviin valoisiin iltoihin: terassikauden alkaessa Dr. Pauly-Bergweileria sopii tarjoilla pienelle seurueelle viilennettynä. Helsingin Sanomien raati kehuu viiniä myös maistuvaksi ruokakuohuviiniksi kevään juhliin. Tarjoile trendikästä kuohuviiniä äitienpäivän brunssilla, lakkiaisissa ja valmistujaisissa pikkusuolaisten ruokien tai kakkujen kanssa.