fbpx

Viinejämme Alkon marraskuun erikoiserissä

Vingruppenin viinit ovat hyvin edustettuina Alkon marraskuun erikoiserissä, joiden teemat keskittyvät mm. Rieslingiin ja tammisiin punaviineihin.

Casa Marin Miramar Riesling on tuottajan single vineyard -viini Miramarin viinitarhalta Tyynenmeren rannalta. Useita tunnustuksia saanut viini on erinomainen merenelävien aasialaisen ruoan kumppani, mutta sillä on myös hyvä kypsytyspotentiaali muutaman vuoden kellarointiin.

Cave de Turckheim Riesling tulee Alsacesta ja on valmistettu luomuviljellyistä rypäleistä. Se eroaa Alsacen tyypillisistä Rieslingeistä hieman kevyemmän ja mineraalisemman tyylin johdosta, ja viinissä on myös raikasta greippisyyttä.

Merf Cabernet Sauvignon on Washingtonin osavaltion vanhimman viinitalon Chateau Ste Michellen viinintekijän David Merfieldin uutuus. Hedelmäinen, tasapainoinen ja tamminen viini on tehty tarkoituksella sellaisenaan nautinnolliseksi viiniksi, joka sopii monipuolisesti esimerkiksi huolellisesti valmistetuille grilliruoille. Viini myydään lahjapakkauksessa. Saatavana marraskuun toisella viikolla.

Plantation Panama 2004 on kaksoiskypsytetty rommi, joka ensin viettää 11 vuotta trooppisessa ilmastossa bourbontynnyreissä. Sen jälkeen se lähetetään Ranskaan, jossa se kypsyy vielä kaksi vuotta konjakkitynnyreissä. Kypsytysmetodin ansiosta siihen tulee ainutlaatuinen monivivahteinen maku.

Sokerina pohjalla on ainutlaatuinen Leclerc-Briantin Abyss-samppanja, joka on kirjaimellisesti kypsynyt meren pohjassa noin kuudenkymmenen metrin syvyydessä kaksi vuotta. Pullojen kyljessä näkyy merenpohjan savi ja sedimentit, ja samppanjan kypsymiseen ja aromeihin vaikuttaa vedenpaine. Biodynaamisesti tuotettua luomusamppanjaa on tehty vain muutama tuhat pulloa, joista Alkoon on saatu 60 pullon erä.