Villa Maria, Sassicaia ja Guigal maailman arvostetuimpia viinibrändejä

Vingruppen / Ajankohtaista  / Villa Maria, Sassicaia ja Guigal maailman arvostetuimpia viinibrändejä

Villa Maria, Sassicaia ja Guigal maailman arvostetuimpia viinibrändejä

Vingruppen tuo Suomeen maailman arvostetuimpia viinibrändejä. The Drinks International -lehden ammattilaisista koostuva ryhmä on arvioinut vuoden 2019 parhaat viinibrändit, joista kymmenen parhaan joukkoon on päässyt kolme Vingruppenin edustamaa brändiä. Maaliskuussa julkaistussa rankingissa Villa Maria on noussut sijalle 3., Sassicaia sijalle 6. ja E. Guigal sijalle 7. Jokainen edustamistamme brändeistä paransi sijoitustaan entisestään, jättäen taakseen useita Suomessakin tunnettuja nimiä.

Villa Maria on Uuden-Seelannin johtava viinitalo ja kaikkien aikojen palkituin uusiseelantilainen viinintuottaja. Rankingissa kolmanneksi nousseen Villa Marian tuotanto jakautuu useille eri Uuden-Seelannin viinialueille kattaen suuren määrän tarhaviinejä sekä maan tyylille uskollisia, vuodesta toiseen tasonsa pitäviä perusviinejä.

Sassicaia on legendaarinen ja ikoninen viini Toscanasta, ja se nousi 1970-luvulla maailmanmaineeseen haastamalla laadullaan ja tyylillään Bordeaux’n isot viinitalot. Perheomisteinen Sassicaia on Drinks Internationalin rankingissa tuotantomäärältään pieni, mutta sitäkin tunnetumpi nimi – eräänlainen Italian viinikulttuurin suurlähettiläs maailmalla. Vingruppenin kautta Sassicaiaa tuotiin viime vuonna Suomeen muutama sata pulloa, ja tämän harvinaisen artesaaniviinin saatavuudesta tiedotamme aina erikseen.

E. Guigal on Rhônen huipputuottaja ja erityisesti alueen Côte-Rôtie -viinien tunnetuin viinitalo. Erittäin haluttuja tarhaviinejä sekä elegantteja kyläviinejä tekevä Guigal viljelee viinejä käytännössä kaikilla Rhônen laakson viinialueilla, ja rankingin seitsemännellä sijalla se jättää taakseen mm. kaikki Ranskan Bordeaux’n ja Burgundin viinibrändit.