Aalborg Jubilæums akvaviitti tuli markkinoille 1946. Lanseerauksella juhlistettiin tanskalaisen klassikkoakvaviitin Aalborg Taffelin 100-vuotisjuhlapäivää. Hieman alkuperäistä tuotetta miedompi Aalborg Jubilæums valmistetaan tislaamalla tillin- ja korianterinsiemenistä. Kultaisen akvaviitin maku on pehmeän kuminainen, kevyen tillinen, hennon korianterinen ja tamminen. Kypsytys amerikkalaisessa tammessa tuo makuun myös hentoa makeutta ja antaa tuotteelle sen kultaisen värin. Se maistuu kevyesti viilennettynä paitsi snapsina kala- ja rapupöydässä, myös erinomaisesti esimerkiksi currylla maustettujen ruokien kanssa, sekä joulukinkun ja sillin kyytipoikana.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
sokeripitoisuus | 10 g/l |
alkoholipitoisuus | 40 % |
pakkauskoko | 0,7 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |