Altolandonin lippulaivaviini heijastaa sadon parhaimmistoa ja lopulliseen sekoitukseen valitaan vain satovuoden parhaat viinit. Jokainen viini valmistetaan erikseen, jopa sama rypäle eri maaperistä. Lopullinen sekoitus tapahtuu vasta ennen pullotusta. Viinin rypälekoostumus vaihtelee satovuosittain.
Rypälekoostumus; 50% Syrah, 50% Garnacha&Cabernet Franc
Syrah tulee savipitoisesta, kivisestä ja hiekkaisesta mineraalisesta maaperästä
Garnacha köynnösten maaperä on köyhä, savinen ja kivinen ja köynnökset 70-100 vuotiaita
Cabernet Franc maaperä on hiekansekainen savi ja alkoholikäyminen tapahtuu keraamisissa amforoissa
Lopullisen sekoituksen jälkeen viini kypsyy 24 kk 300 l Ranskalaisissa tammitynnyreissä jotka on vain höyrytetty, ei paahdettuja
Tuoksu on laaja ja jopa kompleksi. Ensivaikutelma jopa sulkeutunut mutta avautuu viinin saadessa hengittää. Monikerroksisessa viinissä aistii paahteisuutta, tammea, aromaattista yrttisyyttä ja maamaisuutta sekä rakennetta tanniineista ja tuottajan viineille tyypillistä mineraalista raikkautta. Pitkässä jälkimaussa balsamicon ja marjaisuuden vivahteita. Lakritsinen jälkimaku on myös hedelmäinen ja pitkän tyylikäs.
Ruokasuositus: Monimuotoinen viini haluaa rinnalleen laadukkaan liharuoan kuten tumma riista sekä laadukkaat leikkeleet.
92p Gilbert & Gaillard ”an unusual wine for spicy foods”
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Syrah, Garnacha, Cabernet Franc |
alkoholipitoisuus | 14 % |
pakkauskoko | 0,75 l |
Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia. Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.