fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Altolandon Red 2010

Altolandon Red 2010

Altolandonin lippulaivaviini heijastaa sadon parhaimmistoa ja lopulliseen sekoitukseen valitaan vain satovuoden parhaat viinit. Jokainen viini valmistetaan erikseen, jopa sama rypäle eri maaperistä. Lopullinen sekoitus tapahtuu vasta ennen pullotusta.  Viinin rypälekoostumus vaihtelee satovuosittain.

Rypälekoostumus; 50% Syrah, 50% Garnacha&Cabernet Franc

Syrah tulee savipitoisesta, kivisestä ja hiekkaisesta mineraalisesta maaperästä

Garnacha köynnösten maaperä on köyhä, savinen ja kivinen ja köynnökset 70-100 vuotiaita

Cabernet Franc maaperä on  hiekansekainen savi  ja alkoholikäyminen tapahtuu keraamisissa amforoissa

Lopullisen sekoituksen jälkeen viini kypsyy 24 kk 300 l Ranskalaisissa tammitynnyreissä jotka on vain höyrytetty, ei paahdettuja

Tuoksu on laaja ja jopa kompleksi. Ensivaikutelma jopa sulkeutunut mutta avautuu viinin saadessa hengittää. Monikerroksisessa viinissä aistii paahteisuutta, tammea, aromaattista yrttisyyttä ja maamaisuutta sekä rakennetta tanniineista  ja tuottajan viineille tyypillistä mineraalista raikkautta. Pitkässä jälkimaussa balsamicon ja marjaisuuden vivahteita. Lakritsinen jälkimaku on myös hedelmäinen ja pitkän tyylikäs.

Ruokasuositus: Monimuotoinen viini haluaa rinnalleen laadukkaan liharuoan kuten tumma riista sekä laadukkaat leikkeleet.

92p Gilbert & Gaillard ”an unusual wine for spicy foods”

Kategoria

Avainsanat

, ,

alkonro

911687

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah, Garnacha, Cabernet Franc

alkoholipitoisuus

14 %

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Altolandonin tarhat sijaitsevat Landeten uinuvan maalaiskaupungin liepeillä La Manchan pohjoisemmassa nurkassa. Korkea sijainti 1000 metrissä ja monipuolinen maaperäkoostumus muodostaa moniulotteisten viinien valmistuksen selkärangan ja korkea ilmanala takaa tarvittavat lämpötilaerot sekä täydelliset olosuhteet viininviljelyyn muutoin erittäin kuumassa ilmastossa. Olosuhteet tuovat viineihin erinomaisen happotasapainon sekä mineraalisuuden ja mahdollistaa persoonallisten huippuviinien tuotannon. Altolandon tarhat ovat biodynaamisesti viljeltyjä.  Tilan maaperävaihtelut lyhyidenkin etäisyyksien sisällä tuo vivahdetta ja siksi he viljelevät ueita eri lajikkeita jotka kaikki vinifioidaan erikseen, luonnollisesti, omassa tahdissaan, vain villihiivojen avulla. Viinit tehdään artesaanihenkisesti ja lopullinen viini ratkaisee mihin se sekoitetaan vai pullotetaanko omana viininä. Tarhoilla kasvaa laaja valikoima rypälelajikkeita, joista suurin osa ei ole Espanjalle tyypillisiä, kuten Malbec, Syrah. Viinintekijä Rosalia Molinan viinit ovat valmistetu rakkaudella ja suurella huolella ja viinit ovat luomusertifioituja ja vegaaneilla soveltuvia.  Sulfiitteja lisätään vain nimeksi jos ollenkaan ja kaikki viinit ovat stabiloimattoimia ja suodattamattomia. Osa viineistä kypsyy oman maaperän savesta valmistetuissa amforoissa.