Tuoksussa mausteisutta, luumua ja kirsikkaa sekä aavistus vadelmaa. Maku on täyteläinen, hieman mausteinen, boysenmarjainen sekä hapankirsikkainen ja lääkeyrtinen. Aromaattinen viipyvä jälkimaku. Tyyliltään viini on pehmeä ja tuoreenoloinen Amarone joka ei ole liian rustiikki. Tarjoile isoista laseista mielellään dekantoituna. Uutuus Alkon tilausvalikoimassa 02/2018
Valmistus: Kuivatut viinirypäleet puristetaan varoen yleensä tammikuussa sadonkorjuuta seuraavana vuonna, riippuen talven kosteudesta. Alkoholikäyminen tapahtuu hitaasti 15-20 päivää jonka jälkeen viini siirretään terästankkeihin malolaktista käymistä varten. Tämän jälkeen viini kypsyy tammitynnyreissä; ensin pienissä ranskalaisissa tynnyreissä sekä sen jälkeen vuosikerrasta riippuen isommissa tynnyreissä, Tammitynnyrikypsytys kestää n 12-18 kk.
Ruokasuositus: Tummat liharuoat, lammasruoat, kovat juustot ja tyylikkäät riistaruoat
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Corvina, Rondinella, Corvinone |
sokeripitoisuus | 6 g/l |
hapokkuus | 5,9 g/l |
alkoholipitoisuus | 15 % |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Antiche Terre Veneten tarina alkoi 100-vuotta sitten Valpantenan laaksossa, pohjois-Italiassa jolloin Vittorio Sancassani istutti ensimmäiset köynnöksensä. Luciano Sancassani yhdessä viinitekijäystävänsä Riccardo Deganin kanssa on vienyt lämminhenkistä viinitaloa nykypäivään siirtyen vain viljelystä omaan tuotantoon. Valpantena saattaa olla se vähemmän tunnettu viinilaakso Valpolicellassa, mutta viinit täältä yltää korkealle tasolle ja ovat tyyliltään hieman raikkaampia ja herkempiä. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat kaikki luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.