fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte organico

Antiche Terre Ripasso Mezzo Monte organico

Intensiivinen, lievän mausteinen ja kirsikkainen tuoksu jossa runsautta. Täyteläinen, samettisen runsas ja tasapainoinen maku jonka selkärangan muodostaa Corvina-lajikkeelle ominainen hapokkuus.

Ruokasuositus: Pitkään kypsytetyt ja haudutetut liharuoat. kovat juustot, joulupöytä ja riistaruoat

Valmistus: Rypäleet korjataan perheen omalta Mezzo MOnte-nimiseltä luomutarhalta Valpantenan laaksossa. Sadonkorjuun jälkeen käyminen n 8 päivän ajan max +25 asteessa. Viini erotetaan sakasta ja kuorista ja säilytetään terästankeissa kunnes joulu-tammikuussa viini pumpataan Amarone- viinin sakan ja kuoren päälle. Käynnistyy toinen käyminen; ”Ripasso”. Tämän prosessin aikana on tärkeä välttää hapettuminen sekä liiallinen rustiikkisuus ja valvoa että käyminen on tasaista mm lämpötilakontrollin avulla. Toisen käymisen päätyttyä viini separoidaan kuorista ja kypsytetään pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kk:n ajan sekä isoissa tammitynnyreissä 6-8 kk ajan.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

930997

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Corvina, Rondinella, Corvinone

sokeripitoisuus

7 g/l

hapokkuus

5,9 g/l

alkoholipitoisuus

15 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Antiche Terre Veneten tarina alkoi 100-vuotta sitten Valpantenan laaksossa, pohjois-Italiassa jolloin Vittorio Sancassani istutti ensimmäiset köynnöksensä. Luciano Sancassani yhdessä viinitekijäystävänsä Riccardo Deganin kanssa on vienyt lämminhenkistä viinitaloa nykypäivään siirtyen vain viljelystä omaan tuotantoon. Valpantena saattaa olla se vähemmän tunnettu viinilaakso Valpolicellassa, mutta viinit täältä yltää korkealle tasolle ja ovat tyyliltään hieman raikkaampia ja herkempiä. Antiche Terren Veneten omat tarhat ovat kaikki luonnonmukaisesti viljeltyjä ja uusi viinilä toimii aurinkoenergialla.