fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Anwilka

Anwilka

Syvä, kirkas rubiininpunainen väri. Tuoksu on notkean eloisa, siinä on punaista hedelmää ja kirsikkaa, eukalyptusta sekä paahteista mausteisuutta. Maku on rikas, konsentroitunut, hedelmäinen. Suutuntuma on samettinen ja pehmeän tanniininen. Viinin aromit syvenevät ja monipuolistuvat iän myötä. Viinitaloa johtaa Piet Neethling ja viinintekijä Anwilkan tilalla on nuori eteläafrikkalainen enologi Jean du Plessis. Taustatiimissä on Bordeaux’sta lähtöisin oleva ranskalaiskaksikko Hubert de Boüard ja Bruno Prats.

Ruokasuositus: Hieno ja elegantti viini punaiselle lihalle, lampaalle ja riistalle. Jos viini juodaan nuorena, grillattu mediumiksi jätetty pihvi toimii loistavasti. Kellaroinnin jälkeen viini sopii entistä paremmin esimerkiksi koville, kypsille juustoille ja roteville liharuoille.

Valmistus: Anwilka on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimpia punaviinejä Stellenboschista. Meren läheisyys antaa ideaalit olosuhteet rikasaromisten, puhdaspiirteisten viinien valmistukseen. Rypäleet poimitaan käsin ja parhaat valikoidaan viinivalmistusta varten. Käyminen tapahtuu terästankeissa ja viini käy läpi pitkän maseraation ja sitä sekoitetaan usein. Kypsyminen ranskalaisissa tammitynnyreissä 15 kuukauden ajan, joista puolet ovat uusia.

Kategoria

alkonro

948267

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Syrah 52%, Cabernet Sauvignon 37%, Petit Verdot 11%

sokeripitoisuus

3,1

hapokkuus

5,4

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Anwilka on Klein Costantian omistama tila Stellenboschissa Helderbergin viinialueella. Lähellä merta sijaitsevilla tarhoilla viljellään ensisijaisesti punaisia rypäleitä: Cabernet Sauvignonia, Shiraz’ta ja Merlot’a. Meren vaikutus tarhoille on ilmeinen: merituuli viilentää ja tuulettaa tarhoja, ja paahtava aurinko kypsyttää rypäleisiin erinomaisen hedelmätasapainon. Maaperä soveltuu koostumuksensa ja kohtalaisten korkeusvaihteluidensa puolesta erinomaisesti viininviljelyyn ja rypälelajikkeille on haettu niiden kasvuominaisuuksille parhaat mahdolliset paikat Anwilkan eri alueilta. Anwilkan päätuote on tilan nimeä kantava viini, joka on sekoitus Shiraz’ta ja Cabernet Sauvignonia. Robert Parker kutsui sitä vaatimattomasti ”parhaaksi eteläafrikkalaiseksi punaviiniksi”, ja viini ilmentää talolla vallitsevia ihanteellisia kasvuolosuhteita, mutta myös kellarimestareiden ja omistajien taitoa ja kunnianhimoa. Anwilkan taustajoukoissa on osaamista sekä Klein Constantialta että Ranskan Bordeaux’sta.