Tuoksu on herkkä ja elegantti. Siinä on punaisia marjoja, mutta myös hieman paahteisia ja mausteisia piirteitä. Myös hieman kukkaisuutta ja yrttisyyttä. Maku on keskitäyteläinen ja mehukkaan suuntäyteinen, aromeiltaan intensiivisen hedelmäinen ja punamarjainen. Jälkimaku jättää raikkaan ja eloisan vaikutelman.
Valmistus: Ull de Llebre on Katalonian kielellinen vastine Tempranillo-rypäleelle. Viinin rypäleet tulevat läheltä Välimerta Santes Creus -kylän lähellä olevilta rinnetarhoilta. Sadonkorjuu lokakuussa ja käyminen 500 litran avoimissa sammioissa. Ensin kylmäkäyminen 4 asteen lämpötilassa kolmen päivän ajan, sitten seitsemän päivän kuorikontakti 20 asteessa. Viinin on kypsynyt 6½ kuukautta 500 ja 300 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen pullokypsytys 16 kuukauden ajan. Viiniä on valmistettu vain 1066 pulloa, joten kyseessä on pieni erikoiserä.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Tempranillo |
sokeripitoisuus | 1 g/l |
hapokkuus | 5,1 g/l |
alkoholipitoisuus | 13,5% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |