Valkoviini, joka tehdään punaisesta Xarel-lo -rypäleestä. Viinin tuoksusta voi aistia paletin erilaisia hedelmiä kuten greippiä ja aprikoosia, sitrushedelmiä ja trooppisuutta. Maku on melko runsas ja pitkä, ja siinä on malolaktisen käymisen tuloksena kermaisuutta ja mineraalisuutta.
Ruokasuositus: Viini erityisesti mereneläville, kuten hummeririsotolle, paellalle tai runsaille kalaruoille. Myös pastoille ja grillatuille vihanneksille.
Valmistus: Harvinainen viini Xarel-lo Vermell -rypäleestä, jonka kuoret ovat punaisia. Valmistusmäärä 2400 pulloa. Viinitarhat sijoittuvat Välimeren läheisyyteen lähellä Barcelonaa, mutta ovat merenpinnasta yli 200 metrin korkeudessa. Sadonkorjuun jälkeen viini on käynyt 15 asteen lämpötilassa terästankeissa, jonka jälkeen kypsytys ovaaleissa betonisammioissa kuuden kuukauden ajan.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Xarel-lo Vermell |
sokeripitoisuus | 1 g/l |
hapokkuus | 5,5 g/l |
alkoholipitoisuus | 13% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |