fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Balfour 1503 Classic Cuvée Brut

Balfour 1503 Classic Cuvée Brut

Väri on vaalean kullankeltainen. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, persikkainen ja kukkaisen hunajainen. Viini on maultaan kuiva ja ryhdikäs, runsaan hedelmäinen, sitruksinen ja reilun mineraalinen. Seassa on myös vihreää omenaa ja hentoa yrttisyyttä. Pienet kuplat tuovat makuun eloa ja korostavat maulle ryhtiä tuovaa sitrusmaista hapokkuutta. Hennon paahteinen jälkivaikutelma.

Ruokasuositus: Nautittavaksi sellaisenaan. Sopii mainiosti paistetuille kaloille ja äyriäisille reilusti hapokkaiden kastikkeiden kera.

Valmistus: Sadonkorjuun jälkeen rypäleet ovat käyneet terästankeissa. Rypäleiden sekoitussuhteessa on haettu kuohuviinille nuorekkuutta ja raikkautta, ja malolaktinen käyminen tuo sille pehmeämpää tyyliä. Toinen käyminen on tapahtunut pulloissa vähintään 12 kuukautta.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

596957

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

sokeripitoisuus

11 g/l

hapokkuus

8,1 g/l

alkoholipitoisuus

11,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hush Heathin historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Tudor-aikakauteen sijoittuva Hush Heathin kartano rakennettiin Kentin. Se on Balfour-Lynn -perheen koti, jonka ympärille viinitarhat levittyvät. Tarhoilla kasvatetaan kolmea klassista kuohuviineissä käytettyä rypälettä: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Hush Heathin tyyli rypälesekoituksineen ja valmistustapoineen samppanjaa. Hush Heathin viinintuotanto perustuu omiin viinitarhoihin ja eteläisen Englannin mikroilmastoon. Maaperä on savimaata, joka antaa kuohuviineille eloisaa hapokkuutta. Tilalla valmistetaan viinien lisäksi myös siideriä, ja huolellinen työskentely tarhoilla ja köynnöksillä on laadun tae. Hush Heathiin rakennettiin vuonna 2010 täysin uusi, viimeisintä tuotantotekniikkaa sisältävä viinilä, jossa viini valmistetaan mm. käyttämällä samanlaisia terästankkeja kuin Champagnessa. Uusi viinilä antaa mahdollisuudet kokeilla uusia tuotantotapoja ja kehittää englantilaisten kuohuviinien piirteitä yhä paremmiksi. Kuohuviineistään tuttu Hush Heath Winery tekee myös puna- valko- ja roséviinejä, joista Hush Heath Manor Pinot Noir 2015 palkittiin hopeasijalla The Drinks Business -lehden Global Pinot Noir Masters -kilpailussa.