fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Balfour 1503 Rosé

Balfour 1503 Rosé

Viinin värissä on ruusun terälehden vaaleanpunaista väriä. Tuoksu on raikkaan sitruksinen, siinä on metsämansikkaa ja kuivattuja yrttejä. Maku on runsaan punamarjainen, siinä on hapokkuutta ja verigreippiin päin vivahtavaa hedelmäisyyttä. Jälkimaku kääntyy aavistuksen verran makeaan päin, jättäen miellyttävän ja tasapainoisen suutuntuman.

Ruokasuositus: Aperitiiviksi ja monipuolisesti ruoalle: kana ja vaalea liha, runsaat pastaruoat ja pippuriset kastikkeet. Viinintekijän täsmäsuositus on peuramakkarat.

Valmistus: Rypäleet kasvavat 40 hehtaarin alueella Etelä-Englannissa savi- ja hiekkamaassa. Sadonkorjuu lokakuun loppupuolella, jonka jälkeen käyminen terästankeissa. Toinen käyminen samppanjametodin mukaisesti pullossa hiivasakan kanssa 15 kuukautta.

Kategoria

Avainsanat

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Pinot Noir 70%, Chardonnay 26%, Pinot Meunier 4%

sokeripitoisuus

20 g/l

hapokkuus

12 g/l

alkoholipitoisuus

11,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hush Heathin historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Tudor-aikakauteen sijoittuva Hush Heathin kartano rakennettiin Kentin. Se on Balfour-Lynn -perheen koti, jonka ympärille viinitarhat levittyvät. Tarhoilla kasvatetaan kolmea klassista kuohuviineissä käytettyä rypälettä: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Hush Heathin tyyli rypälesekoituksineen ja valmistustapoineen samppanjaa. Hush Heathin viinintuotanto perustuu omiin viinitarhoihin ja eteläisen Englannin mikroilmastoon. Maaperä on savimaata, joka antaa kuohuviineille eloisaa hapokkuutta. Tilalla valmistetaan viinien lisäksi myös siideriä, ja huolellinen työskentely tarhoilla ja köynnöksillä on laadun tae. Hush Heathiin rakennettiin vuonna 2010 täysin uusi, viimeisintä tuotantotekniikkaa sisältävä viinilä, jossa viini valmistetaan mm. käyttämällä samanlaisia terästankkeja kuin Champagnessa. Uusi viinilä antaa mahdollisuudet kokeilla uusia tuotantotapoja ja kehittää englantilaisten kuohuviinien piirteitä yhä paremmiksi. Kuohuviineistään tuttu Hush Heath Winery tekee myös puna- valko- ja roséviinejä, joista Hush Heath Manor Pinot Noir 2015 palkittiin hopeasijalla The Drinks Business -lehden Global Pinot Noir Masters -kilpailussa.