fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Balfour Leslie’s Reserve

Balfour Leslie’s Reserve

Väri on kirkkaan kultainen pinkillä häivähdyksellä ja hienoilla kuplilla. Tuoksu on raikas ja puhdas, siinä on punaista omenaa ja briossia. Hienostunut maku on tasapainossa pirteän hapokkuuden ja aavistuksen makean ensivaikutelman kanssa. Aromeissa mm. limeä ja punaherukkaa. Jälkimaku nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Erinomainen aperitiivi ja ruokajuoma vaaleiden lihojen, piiraiden ja pikkusuolaisten kanssa. Englantilaisittain huolellisesti valmistettujen Fish & Chipsien kanssa.

Valmistus: Etelä-Englannin ilmasto on Atlantin vaikutuksen alainen ja viileä. Köynnökset kasvavat savi- ja hiekkamaassa 40 hehtaarin alueella, ja viinin rypäleet noudattavat klassista samppanjarypäleiden jakoa. Sadonkorjuu asettuu lokakuun lopulle. Viini tehdään samppanjamenetelmällä, ja toinen kypsyminen tapahtuu 18 kuukautta pullossa.

Kategoria

Avainsanat

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Pinot Noir 55%, Chardonnay 40%, Pinot Meunier 5%

sokeripitoisuus

16 g/l

hapokkuus

9 g/l

alkoholipitoisuus

11,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Hush Heathin historia ulottuu vuoteen 1503, jolloin Tudor-aikakauteen sijoittuva Hush Heathin kartano rakennettiin Kentin. Se on Balfour-Lynn -perheen koti, jonka ympärille viinitarhat levittyvät. Tarhoilla kasvatetaan kolmea klassista kuohuviineissä käytettyä rypälettä: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Hush Heathin tyyli rypälesekoituksineen ja valmistustapoineen samppanjaa. Hush Heathin viinintuotanto perustuu omiin viinitarhoihin ja eteläisen Englannin mikroilmastoon. Maaperä on savimaata, joka antaa kuohuviineille eloisaa hapokkuutta. Tilalla valmistetaan viinien lisäksi myös siideriä, ja huolellinen työskentely tarhoilla ja köynnöksillä on laadun tae. Hush Heathiin rakennettiin vuonna 2010 täysin uusi, viimeisintä tuotantotekniikkaa sisältävä viinilä, jossa viini valmistetaan mm. käyttämällä samanlaisia terästankkeja kuin Champagnessa. Uusi viinilä antaa mahdollisuudet kokeilla uusia tuotantotapoja ja kehittää englantilaisten kuohuviinien piirteitä yhä paremmiksi. Kuohuviineistään tuttu Hush Heath Winery tekee myös puna- valko- ja roséviinejä, joista Hush Heath Manor Pinot Noir 2015 palkittiin hopeasijalla The Drinks Business -lehden Global Pinot Noir Masters -kilpailussa.