fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bava Barolo Scarrone 2010

Bava Barolo Scarrone 2010

Scarrone Cru (palsta) Castiglione Falletton kylässä on Bavan kotipaikka missä heidän vanha maatilansa sijaitsee. Täällä valmistuu Bavan Barolo-viinit keskellä Scarronen 5ha huipputarhaa. Köynnökset omn istutettu jyrkälle rinteelle aamuauringon valon hyödyntämiseksi.

Bava Barolo Scarrone on perinteinen, pitkään kypsynyt Barolo-viini. Vain parhaat Nebbiolo-rypäleet poimitaan tarkasti seuloten optimaalisessa kypsyydessä ja viinin alkoholikäyminen tapahtuu ranskalaisissa Fontainebleu-metsän tammitynnyreissä. 20-päivää kestävä maseraatio jonka jälkeen malolaktinen käyminen ja viinin pumppaaminen takaisin samoihin käymistynnyreihin jonka jälkeen se saa levätä pienissä Barrique-tynnyreissä. Kaikenkaikkiaan Barolo Scarrone viettää tammen kanssa aikaa n 30kk.

Viini on runsas ja kompleksinen, erittäin tyylikäs ja tuoksussa löytää tupakkaa, ruusua ja orvokkia joka ajan myötä hienostuu ja selkeytyy. Maun makeahkot tanniinit ovat tyypillistä Castiglionen Cru-viinille ja etenkin Scarronelle.

 

Kategoria

Avainsanat

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Nebbiolo

sokeripitoisuus

3 g/l

hapokkuus

5,4

alkoholipitoisuus

14

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bava-perheen juuret ovat Cocconaton kylässä Monferrato Astigianon rinteillä Piemonten sydämessä. Perhe on kasvattanut viinirypäleitä tällä alueella 1600-luvulta lähtien, ja vuonna 1911 perhe rakensi viinikellarin samalle alueelle. Siitä lähtien on valmistunut yli sata vuosikertaa Piemonten viinejä, neljässä sukupolvessa. Perheen 55ha luonnonmukaisesti viljellyt tarhat sijaitsevat Castiglione Falletton, Aglianon, Cioccaro di Penangon sekä Cocconaton kylissä, Monferraton ja Langan alueilla. Viljelystapojen tavoitteena on minimaalinen vaikutus luontoon ja he noudattavat kestävän kehityksen perusteita sekä vanhoja, perinteisiä tapoja viljellä köynnöksiä. Hyönteismyrkkyjä ei käytetä, maaperä saa hoitaa itse itseään hyötykasvien avulla ja haittahyönteisiä torjutaan luonnollisin menetelmin. Bava on ympäristöystävällinen viinituottaja, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. ”luonnon kielen kuunteleminen ja siihen vastaaminen” on mottomme sekä viinitarhassa että kellarissa. Bava on tunnettu etenkin puhdaspiirteisistä Barbera-vineistään ja heidän mielestään viinissä pitää maistua rypäle ja maaperä sekä ilmasto, ei valmistus. Bava on viimeisten kymmenien vuosien aikana pienentänyt tuotantoaan huomattavasti, keskittyen nykyään vain kylä-ja palstaviineihin. Bava - sounds of Wine Youtube