fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bellingham Pear Tree White

Bellingham Pear Tree White

9,71 

(Suositushinta)

Väri vaalean oljenkeltainen, vihertävää sävyä. Tuoksu on tamminen, keltaluumuinen, kevyen päärynäinen ja kukkainen. Maultaan kuiva, hapokas, mandariininen ja kypsän persikkainen ja päärynäinen. Kevyen tamminen. Tasapainoinen, runsas suutuntuma, pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Pear Tree White sopii paitsi seurusteluun myös mitä erilaisimmille ruoille. Viini ei säikähdä itämaisiakaan mausteita. Tarpeeksi runsas vaaleille lihoille, kuten kalkkunalle, kanalle ja vaikka nyhtöpossuburgerille. Paahdetulle kalalle, runsaille salaateille kuten caesar-salaatille. Erilainen pari myös sushille.

Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin aikaisin aamulla. Ne saivat käydä yhdessä, viinikäyminen alkoi villihiivoilla ja täydennettiin terästankeissa valikoitujen hiivojen lisäyksellä. Tammikypsytetty.

Kategoria

winettonro

86088

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chenin Blanc 80%, Viognier 20%

sokeripitoisuus

3,6 g/l

hapokkuus

6,1 g/l

alkoholipitoisuus

13 %

alkon valikoimassa

Vain ravintolamyynnissä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bellinghamin ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu yli 300 vuotta sitten vuonna 1693 hollantilaisen Gerrit Jaz van Vuurenin ja hänen vaimonsa toimesta. Tarhoilla on vuosisatojen ajan viljelty viiniä ja ne ovat siirtyneet aina suvussa eteenpäin, kunnes vuonna 1943 ränsistyneen ja huonokuntoisen tilan köynnöksineen ostivat Bernard ja Fredagh Podlashuk. Tila kunnostettiin ja restauroitiin, ja viinintuotannon laadun parantamiseksi Bernard ja Fredagh opiskelivat viininviljelystä Ranskassa ja Saksassa. Tilalle otettiin myös toisen maailmansodan aikaan italialaisia sotavankeja työskentelemään köynnöksillä. Bellingham valmisti ensimmäisen Kapmaan roséviinin vuonna 1949, ja myöhemmin tila tuotti jo Premier Grand Cru:ta ja vuonna 1956 Shiraz’ta. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvulla viinitarhoja ja kellareita kehitettiin ja paranneltiin entisestään ja viinintuotanto alkoi muodostua kohti klassisempaa uuden maailman tyyliä. Nykypäivään tultaessa tila on saanut jo useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Moderni Bellinghamin tyyli muodostuu pyrkimyksistä luonnonmukaiseen viljelyyn, hellävaraiseen rypälekäsittelyyn ja mietoon tammikypsytyksen käyttöön. Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, eräällä tavalla klassisiksi viineksi, joissa on silti jännittävällä tavalla mukana uuden maailman huoletonta karismaa.