fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier

Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc Viognier

16,99 

(Suositushinta)

Väriltään syvän keltainen. Tuoksu on mehevän hedelmäinen, kvitteniä, ruusuvettä ja piparkakkumaustetta. Maultaan herkullisen runsas, suuntäyttävä viini, jossa on upea tasapaino ja syvä hedelmäisyys. Mehevää persikkaa, kvitteniä ja mausteisuutta. Pitkä maku.

Ruokasuositus: Persoonallinen kala-äyriäisviini aromaattisilla mauilla – savuahventa fenkolin ja tillivoiperunoiden kanssa. Sopii erinomaisen hyvin myös intialaisittain ja korealaisittain voimakkaammin maustetuille ruokalajeille, kuten tandoorikanaa tikka masala tai paistettua riisiä, bibimbapia ravuilla. Makeansorttisille vegeruoille, joissa maistuu esim. hunaja, bataatti, kypsä tomaatti tai makeat mausteet.

Valmistus: Rypäleet on poimittu luomuviljellyltä Joseph Soler -tarhalta, joka on ollut serifioitu luomuksi vuodesta 2001. Lyhyt kuorikontakti, kontrolloitu kylmäkäyminen. Viini on kevyesti kirkastettu ennen pullotusta.

Kategoria

Avainsanat

winettonro

99998

alkonro

500097

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache Blanc 60%, Viognier 40%

hapokkuus

6,7 g/l

alkoholipitoisuus

14 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bellinghamin ensimmäiset viiniköynnökset on istutettu yli 300 vuotta sitten vuonna 1693 hollantilaisen Gerrit Jaz van Vuurenin ja hänen vaimonsa toimesta. Tarhoilla on vuosisatojen ajan viljelty viiniä ja ne ovat siirtyneet aina suvussa eteenpäin, kunnes vuonna 1943 ränsistyneen ja huonokuntoisen tilan köynnöksineen ostivat Bernard ja Fredagh Podlashuk. Tila kunnostettiin ja restauroitiin, ja viinintuotannon laadun parantamiseksi Bernard ja Fredagh opiskelivat viininviljelystä Ranskassa ja Saksassa. Tilalle otettiin myös toisen maailmansodan aikaan italialaisia sotavankeja työskentelemään köynnöksillä. Bellingham valmisti ensimmäisen Kapmaan roséviinin vuonna 1949, ja myöhemmin tila tuotti jo Premier Grand Cru:ta ja vuonna 1956 Shiraz’ta. Myöhemmin 1980- ja 1990-luvulla viinitarhoja ja kellareita kehitettiin ja paranneltiin entisestään ja viinintuotanto alkoi muodostua kohti klassisempaa uuden maailman tyyliä. Nykypäivään tultaessa tila on saanut jo useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Moderni Bellinghamin tyyli muodostuu pyrkimyksistä luonnonmukaiseen viljelyyn, hellävaraiseen rypälekäsittelyyn ja mietoon tammikypsytyksen käyttöön. Bellinghamin viinejä voi yleisesti luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, eräällä tavalla klassisiksi viineksi, joissa on silti jännittävällä tavalla mukana uuden maailman huoletonta karismaa.