Väri on kirkas, vaalea sitruskeltainen jossa aavistus kullan sävyä. Tuoksu on raikas, yrttinen, kypsän hedelmäinen, aavistuksen pähkinäinen ja hennon vahamainen. Maku on kuiva, mehukas, eloisan hapokas, makean limettinen, mineraalinen, kevyen viherpippurinen, viehättävän pähkinäinen, myös aavistus hunajaa. Erittäin pitkä ja tyylikäs.
Ruokasuositus: Salaatit, monenlaiset kala- ja äyriäisruoat, vaaleat lihat. Hyvin monipuolinen ruokaviini salaateista merenelävien kautta vaaleisiin lihoihin. Loistava kumppani kaikenlaisille kasvisruoille ja jopa puolikoville, mehevän makuisille alppijuustoille. Kokeile paikallista paikalliselle – wienerschnitzeliä ja itävaltaista perunasalaattia.
Valmistus: Tämä luonnonmukaisin periaattein valmistettu viini on käynyt viileässä lämpötilassa terästankeissa. Viini sai kypsyä sakan päällä kuuden kuukauden ajan.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Grüner Veltliner |
hapokkuus | 5,5 g/l |
alkoholipitoisuus | 13,5 % |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Biohof Pratschin viinitalo sijaitsee Weinviertelissä eteläisessä Itävallassa. Talon tunnusmerkit sisältyvät jo nimeen: kaikki viinit ovat luomuviljeltyjä, ja sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Talo on perheomisteinen ja viinimestari Stefan Pratsch huolehtii tuotannosta apunaan vanhempansa. Pratschin perhe on maanviljelijäsukua monessa sukupolvessa ja tilalla siirryttiin luomuviljelyyn jo 1990-luvun alussa. Tilalla viljeltyjä rypäleitä ovat mm. paikalliset Grüner Veltliner, Saint Laurent ja Zweigelt sekä maailmanlaajuiset Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir. Pratsch on jaotellut viininsä kolmeen eri sarjaan: