fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Biohof Pratsch Grüner Veltliner

Biohof Pratsch Grüner Veltliner

Väriltään hyvin vaalea sitruunankeltainen. Tuoksu on raikas, tuore, päärynää, vihreää paprikaa. Maku on kuiva, erittäin hapokas, kypsän limettinen, päärynäinen, mineraalinen, kevyen viherpippurinen. Erittäin pitkä ja tyylikäs maku.

Ruokasuositus: Hyvin monipuolinen ruokaviini salaateista merenelävien kautta vaaleisiin lihoihin. Loistava kumppani kaikenlaisille kasvisruoille ja jopa puolikoville, mehevän makuisille alppijuustoille. Kokeile paikallista paikalliselle – wienerschnitzeliä ja itävaltalaista perunasalaattia.

Valmistus: Tämä luomusertifioitu viini on käynyt viileässä lämpötilassa terästankeissa. Viini sai kypsyä sakan päällä kuuden kuukauden ajan, mikä antaa sille hienoista leipämaista paahteisuutta.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

577837

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grüner Veltliner

sokeripitoisuus

7 g/l

hapokkuus

5,5 g/l

alkoholipitoisuus

12 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Biohof Pratschin viinitalo sijaitsee Weinviertelissä eteläisessä Itävallassa. Talon tunnusmerkit sisältyvät jo nimeen: kaikki viinit ovat luomuviljeltyjä, ja sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Talo on perheomisteinen ja viinimestari Stefan Pratsch huolehtii tuotannosta apunaan vanhempansa. Pratschin perhe on maanviljelijäsukua monessa sukupolvessa ja tilalla siirryttiin luomuviljelyyn jo 1990-luvun alussa. Tilalla viljeltyjä rypäleitä ovat mm. paikalliset Grüner Veltliner, Saint Laurent ja Zweigelt sekä maailmanlaajuiset Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir. Pratsch on jaotellut viininsä kolmeen eri sarjaan:
  • Classic, eli talon ”perusviinit”
  • Yhden tarhan ns. Single Vineyard -viinit
  • Reserve- ja makeat viinit