Väriltään syvän rubiininpunainen violeteilla reunoilla. Viinissä on moniulotteinen punaisten marjojen tuoksu, intensiivistä makeaa mausteisuutta, häivähdys granaattiomenaa. Maku on mehukas ja seuraa tuoksua. Punaisia marjoja, karpaloa ja hapankirsikkaa. Viinin hapokkuus pitää sen raikkaana ja yhdistettynä pehmeisiin tanniineihin rakenne on tasapainoinen ja puhdas.
Valmistus: Rypäleet ovat kasvaneet usealla Pratschin tarhalla. Viini on valmistettu biodynaamisin menetelmin, ja se on kypsynyt itävaltalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Biohof Pratschin viininvalmistamisen filosofia on mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet. Köynnösten hoito ja hellävarainen sadonkorjuu ovat avainasemassa.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
rypäleet | Zweigelt |
hapokkuus | 5,3 |
alkoholipitoisuus | 14 |
pakkauskoko | 0,75 l |
Biohof Pratschin viinitalo sijaitsee Weinviertelissä eteläisessä Itävallassa. Talon tunnusmerkit sisältyvät jo nimeen: kaikki viinit ovat luomuviljeltyjä, ja sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Talo on perheomisteinen ja viinimestari Stefan Pratsch huolehtii tuotannosta apunaan vanhempansa. Pratschin perhe on maanviljelijäsukua monessa sukupolvessa ja tilalla siirryttiin luomuviljelyyn jo 1990-luvun alussa. Tilalla viljeltyjä rypäleitä ovat mm. paikalliset Grüner Veltliner, Saint Laurent ja Zweigelt sekä maailmanlaajuiset Sauvignon Blanc, Riesling, Cabernet Sauvignon ja Pinot Noir. Pratsch on jaotellut viininsä kolmeen eri sarjaan: