Väri on syvän punainen violeteilla vivahteilla. Tuoksu on houkutteleva, kompleksinen, siinä on tummaa hedelmää ja cassista, hieman hillomaisuutta, mokkaisuutta ja vaniljaa. Maku on täyteläinen, siinä on tuoksun aromeja, tummaa hedelmäisyyttä ja jälkimaussa hieman tammisuutta.
Ruokasuositus: Monipuolinen viini lampaalle, riistalle ja liharuoille. Kokeile esimerkiksi riistapaistin ja sienikastikkeen kera.
Valmistus: Rypäleet viiniin tulevat Etelä-Ranskasta ja niiden sadonkorjuu on tehty rypäleiden optimaalisten kypsyysaikojen mukaan. Viini on valmistettu perinteisellä menetelmällä, ja osa rypäleistä on käynyt lämpömaseraation.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Syrah 30% |
sokeripitoisuus | 12 g/l |
hapokkuus | 4,5 g/l |
alkoholipitoisuus | 14% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Ranskan suurin yksityisessä omistuksessa oleva viinituottaja Le Grand Chais de France perustettiin vuonna 1979 Joseph Helfrichin toimesta. LGCF:ssä on mukana viininviljelijöitä Ranskan parhailta viinialueilta ja viinitarhoja yhteensä 2000 hehtaaria. Yhdessä sukupolvessa yrityksestä on kasvanut mainittava Alsacen, Juran, Diois'n, Languedocin, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Burgundyn viinialueiden viinituottaja.