Väriltään hyvin syvä tummanpunainen. Tuoksu on tumman kirsikkainen, siinä on kuivattuja hedelmiä, mokkaa, suklaata. Maku on täyteläinen, notkeat tanniinit, runsas, mausteinen, lämmin, pitkä, kevyen viikunainen.
Ruokasuositus: Erinomainen lammasviini: esim. lampaanviulu, tumma rosmariinikastike ja parmesaanilla maustettu polenta. Tuhdit, yrttiset riistaruoat ja makeahkot kastikkeet myös mainioita, esim. hirven entrecôtea tummalla kirsikkakastikkeella. Kypsät, kovat juustot, tai voimakkaat sinihomejuustot. Nautiskeluun myös sellaisenaan – italialaisittain vino di meditazione.
Valmistus: Sadonkorjuu 3 hehtaarin alueelta Valpolicella Classicoa ympyröiviltä kukkuloilta, jonka jälkeen rypäleitä kuivattiin 5 kuukautta telineillä. Viini sai käydä pitkään kuorien kera. Sitä kypsytettiin tammitynnyreissä 2 vuotta ja vielä muutaman kuukauden pulloissa. Valmista nautittavaksi, mutta maku pyöristyy 10-15 vuoden kellaroinnin aikana.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Corvina Veronese 70%, Rondinella 15%, Molinara 15% |
sokeripitoisuus | 7 g/l |
hapokkuus | 5,7 g/l |
alkoholipitoisuus | 15 % |
alkon valikoimassa | Kyllä |