Väri on keskisyvän punainen. Tuoksu sisältää pieniä punaisia marjoja, kirsikoita ja kukkaisuutta. Maultaan viini on ryhdikäs pienellä tanniinisuudella. Keskitäyteläinen makumaailma tuo esille punamarjaisuutta ja hennosti mausteisuutta. Mukava jälkimaku.
Ruokasuositus: Täydellinen viini syksyisille mauille kuten herkkutatille sekä muille sienimetsän antimille. Myös riistalinnut sopivat Pinot Neron marjaisan ja keskitäyteläisen maun kanssa. Oiva pari myös vaalealle lihalle, paistetulle vaalealle kalalle, haudutetuille juureksille ja pastaruoille. Sopii myös mietojen juustojen kuten brien seuraan.
Valmistus: Rypäleet korjataan talteen syyskuun ensimmäisen viikon aikoihin. Niistä poistetaan varret, mutta kuoret jäävät rypälemehun sekaan viideksi päiväksi ennen puristamista. Käyminen suoritetaan teräsastioissa, joita pidetään kontrolloiduissa lämpötiloissa. Osa viinistä käy malolaktisen prosessin tynnyreissä. Tämän jälkeen erotetut nesteet yhdistetään, ja jalostetaan teräsastioissa. Lopulta viini pullotetaan, ja annetaan levätä pullossa vähintään kahden kuukauden ajan.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Pinot Nero |
alkoholipitoisuus | 12,5 % |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |