Väriltään oljenkeltainen, vihreän sävyjä. Tuoksu on intensiivinen, kukkaisuutta ja eksoottista hedelmää. Maultaan pehmeän hedelmäinen, hennon mausteinen ja yrttinen, kevyen kukkainen, pehmeän raikas ja hapokas.
Ruokasuositus: Kala ja äyriäiset, raikkaat salaatit, kevyet pastat ja risotot. Sopii mainiosti myös mausteisemmalle itämaiselle ruoalle kuten sushille.
Valmistus: Sadonkorjuu tapahtuu syyskuun ensimmäisten päivien aikana aamun viileiden tuntien aikaan, jolloin rypäleiden aromi säilyy. Rypäleet puhdistetaan tyvistä, jonka jälkeen viininvalmistusprosessi jatkuu täysin hapettomasti (”complete reduction”). Käyminen tapahtuu lämpötilakontrolloidusti terästankeissa hiivan kanssa 5 kuukautta tasaisin väliajoin sekoittaen, jotta kaikki hedelmäiset aromit säilyisivät parhaiten.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Traminer |
sokeripitoisuus | 3,4 g/l |
hapokkuus | 5,6 g/l |
alkoholipitoisuus | 13,8 % |
alkon valikoimassa | Vain ravintolamyynnissä |
Genagricola on italialainen maatalouskonserni, joka ei tuota pelkästään viiniä vaan myös muita maataloustuotteita kuten viljaa ja maitotuotteita. Genagricolan viinituotanto on laaja-alaista ja kattaa 10 eri viinintuottajaa ympäri Italiaa. Jotkut tilat, kuten Torre Rozassa, ovat voittaneet useita palkintojakin. Tuomme maahan Genagricolalta useiden tuottajien viinejä, mm. Borgo Magredon moderneja friulilaisia, Bricco dei Guazzin vivahteikkaita piemontelaisia ja V8 Vineyardsin värikkäitä proseccoja.