fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bushmills 16 Year Old Single Malt

Bushmills 16 Year Old Single Malt

89,50 

(Suositushinta)

Bushmillsin tislaamo on perustettu vuonna 1608, mikä tekee siitä maailman ensimmäinen lisensoidun viskitislaamon. Bushmillsin erikoisuus ovat mallasviskit, joita Irlannissa valmistaa vain muutama tislaamo. 100 % mallastetusta ohrasta valmistettu Bushmills 16 Year Old Single Malt kypsytetään vähintään 16 vuotta. Tisleet kypsytetään ensin erikseen sekä oloroso sherry- että bourbon-tynnyreissä, jonka jälkeen ne yhdistetään ja kypsytys jatkuu portviini-tynnyreissä vielä muutamia kuukausia. Ainutlaatuinen kolmen tynnyrin yhdistelmä tuo makuun runsaasti kypsää hedelmää, pähkinää ja mausteisuutta.

Väri: kuparinen
Tuoksu: hunajaa, mantelia, tammen tuomaa vaniljaa sekä mallasta
Maku: pähkinäinen, maltainen, paahdettu puu, portviinin makeus. Syvä, pitkä jälkimaku jossa marjahilloa ja tummaa suklaata

Tuote toimitetaan lahjapakkauksessa

Kategoria

winettonro

93550

tuottaja

maa

alkoholipitoisuus

40

pakkauskoko

0,7 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bushmillsin tislaamo on perustettu vuonna 1608 ja on täten maailman vanhin lisenssoitu viskitislaamo. Bushmillsin viskit tunnetaan pehmeydestä, sherrytynnyrikypsytyksestä sekä runsaasta mallaspitoisuudesta. Bushmills sai lisenssin tislata viskiä vuonna 1608, sitä ennen oli jo tislattu viskiä mutta vuonna 1608 Bushmillsistä tuli ensimmäinen laillisesti toimiva viskitislaamo maailmassa. Yli 400 vuoden historia ja vanha ikä tarkoittaa perinteitä ja osaamista, mutta kuten mestaritislaaja Colum Egan viisasti sanoo: "We're not good because we're old. We're old because we are good". Bushmills ottaa nimensä Bush-joesta ja veden samaisen joen sivuhaarasta. Bushmills on mallasviskitislaamo ja tämän vuoksi kaikissa tuotteissa, myös Bushmills Originalissa, on korkea mallaspitoisuus. Se tuo tuotteisiin runsautta sekä makua ja on selkeä erottuva tekijä kilpailjoihin nähden. Bushmillsilla on myös puhdas mallasviskisarja, jonka nuorin versio on 10-vuotias single malt aina iäkkäämpiin, yli 20-vuotiasiin mallasviskeihin. Bushmillsin erityisosaaminen on sherrytynnyrikypsytyksessä. Joka vuosi Bushmillsin tynnyrimestarit matkaavat Espanjan Jereziin käsin valitsemaan entisiä sherrytynnyreitä, jossa viskit tullaan kypsyttämään. Bushmillsillä on niin tiivis yhteistyö sherrytuottaja Paez Lobato -perheen kanssa, että Bushmills voi vaatia minkätyylisiä sherryjä heidän tulisi valmistaa, jotta käytetyt tynnyrit sopisivat parahaiten Bushmills-viskien kypsyttämiseen. Sherrykypsytys tuo viskeihin kuivaa hedelmäisyyttä ja syvyyttä. Sherrykypsytettyä mallasviskiä käytetään läpi Bushmills-sarjan, aina Originalista iäkkämpiin mallasviskeihin.