fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Bushmills Causeway Collection 2011 Banyuls Cask

Bushmills Causeway Collection 2011 Banyuls Cask

Bushmills Causeway Collection 2011 Banyuls Cask -viskiä on valmistettu vain rajoitettu erä. Tämä ainutlaatuisella tynnyrikypsytyksellä viimeistelty Single Malt myydään kylmäsuodatettuna ja tynnyrivahvuisena (53,2%).
Se edustaa Bushmillsille uutta rohkeaa tyyliä, joka kunnioittaa paitsi tislaamon pitkiä perinteitä ja aiempien sukupolvien työtä irlantilaisten single maltien parissa, myös vertaansa vailla olevaa luonnonmaisemaa, jossa se on luotu: ikonista Giant’s Causewayta.

Tuotteen kypsyttyä ensin vähintään kuusi vuotta oloroso sherry- ja bourbon-tynnyreissä Master Bender Helen Mulholland viimeistelee tuotteen harvinaisemmissa banyuls-tynnyreissä. Makean väkevöidyn jälkiruokaviinin vivahteet ranskalaisista tynnyreistä tuovat välittömästi mieleen auringossa kypsyneet persikat ja aprikoosit. Siinä missä muut saattavat viimeistellä viskejään toisissa tynnyreissä muutaman kuukauden, Causeway Collection Banuyls Cask viettää tynnyreissä ennennäkemättömät kolme vuotta.

Makeiden kivellisten hedelmien vivahteet voimistuvat vuosien varrella, muuttuen lämpimämmäksi ja makeammaksi, saaden paahdettujen hedelmien aromeja. Mausta löytyy myös makeaa mausteisuutta, anista ja mustaherukkaa, jotka voi maistaa Bushmillsille ominaisen, hunajaisen pehmeän maltaisuuden läpi.

Tämä sensaatiomainen viski on luotu jättiläisten jalanjäljissä ja se on epäilemättä jättiläinen itsessään, lukeutuen Irlannin parhaimpiin single malt -viskeihin.

Kategoria

Avainsanat

, , , ,

tuottaja

maa

alkoholipitoisuus

53,2

pakkauskoko

0,7 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Bushmillsin tislaamo on perustettu vuonna 1608 ja on täten maailman vanhin lisenssoitu viskitislaamo. Bushmillsin viskit tunnetaan pehmeydestä, sherrytynnyrikypsytyksestä sekä runsaasta mallaspitoisuudesta. Bushmills sai lisenssin tislata viskiä vuonna 1608, sitä ennen oli jo tislattu viskiä mutta vuonna 1608 Bushmillsistä tuli ensimmäinen laillisesti toimiva viskitislaamo maailmassa. Yli 400 vuoden historia ja vanha ikä tarkoittaa perinteitä ja osaamista, mutta kuten mestaritislaaja Colum Egan viisasti sanoo: "We're not good because we're old. We're old because we are good". Bushmills ottaa nimensä Bush-joesta ja veden samaisen joen sivuhaarasta. Bushmills on mallasviskitislaamo ja tämän vuoksi kaikissa tuotteissa, myös Bushmills Originalissa, on korkea mallaspitoisuus. Se tuo tuotteisiin runsautta sekä makua ja on selkeä erottuva tekijä kilpailjoihin nähden. Bushmillsilla on myös puhdas mallasviskisarja, jonka nuorin versio on 10-vuotias single malt aina iäkkäämpiin, yli 20-vuotiasiin mallasviskeihin. Bushmillsin erityisosaaminen on sherrytynnyrikypsytyksessä. Joka vuosi Bushmillsin tynnyrimestarit matkaavat Espanjan Jereziin käsin valitsemaan entisiä sherrytynnyreitä, jossa viskit tullaan kypsyttämään. Bushmillsillä on niin tiivis yhteistyö sherrytuottaja Paez Lobato -perheen kanssa, että Bushmills voi vaatia minkätyylisiä sherryjä heidän tulisi valmistaa, jotta käytetyt tynnyrit sopisivat parahaiten Bushmills-viskien kypsyttämiseen. Sherrykypsytys tuo viskeihin kuivaa hedelmäisyyttä ja syvyyttä. Sherrykypsytettyä mallasviskiä käytetään läpi Bushmills-sarjan, aina Originalista iäkkämpiin mallasviskeihin.