fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Can Sumoi Ancestral Montonega

Can Sumoi Ancestral Montonega

Tasapainoinen, aromikas ja raikas kuohuviini. Tuoksussa aluksi kypsiä vaaleita hedelmiä jatkuen kukkaisilla sävyillä. Suutuntuma eloisa ja elegantin kupliva. Hennon suolainen ja miellyttävä loppumaku on pitkä.

Raikas ja maukas kuohuviini on valmistettu  Can Sumoi- tilalta löytyneestä Montònegasta, joka on Parellada-rypäleen klooni. Montònega on raikas, korkeahappoinen, vaaleanpunakuorinen lajike, joka on ihanteellinen kuohuviinien valmistukseen. Biodynaamisesti ja orgaanisesti viljeltyjen tarhojen maaperä on pääosin savi- ja kalkkikivimaata ja erittäin kiinteää. PetNat-tyylinen viini valmistettu perinteisesti ilman sulffiitilisäystä, stabilointia tai suodatusta. Rypäleet ovat aluksi korjattu pieniin astioihin. Primäärikäyminen luontaisilla hiivoilla 24 päivää terästankeissa, jonka jälkeen käyminen jatkui pulloissa 21 päivän ajan.

Can Sumoi- viinit ovat Raventós i Blancin Pepé Raventoksen ja Francesc Escalan  alkuviini- projekti.

Kategoria

Avainsanat

, , ,

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Montònega

sokeripitoisuus

0,8 g/l

hapokkuus

4,9 g/l

alkoholipitoisuus

9,5 g/l

pakkauskoko

0,75 l

Tuotekortti

Tuottajasta:

Vuonna 1986 Josep Maria Raventós i Blanc rakensi viininvalmistamon keskelle vanhaa sukutilaansa, Sant Sadurní d’Anoiaan. Tila on ollut Raventosien viljelemänä 1400-luvun lopulta lähtien, ja ensimmäiset cavat valmisti Josep Raventós i Fatjó 1872. Raventós i Blanc käyttää viinin valmistuksessa nykyaikaista tekniikkaa ja korostaa jokaisessa valmistuksen vaiheessa laadun ja lopputuloksen merkitystä. Yli 80% tilalla viljellyistä lajikkeista on perinteisiä paikallisia lajikkeita, Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrell. Viininviljelyssä noudatetaan biodynaamisia menetelmiä. Linkki tuottajan sivulle lue lisää ribmag lehdestä  https://vimeo.com/187783200