Penedèksen alueen laatukuohuviinitalo Raventós i Blancin uusi projekti, Can Sumoi- alkuviinit. Eteläosa (Paix Penedès) on tunnettu stilliviineistään, ja sieltä, runsaan puolen tunnin ajomatkan päästä löytyy myös Raventósin kuohumattomat viinit tuottava, jo 1645 perustettu Can Sumoin viinitila. 600 metrin korkeudessa sijaitsevalla tilalla ja viinitarhoilla Raventósit viljelevät 20 hehtaaria alkuperäisläjikkeita (Xarel-lo, Sumoll, Garnatxa). Aiemmin kuohumattomat viinit tehtiin Raventósin tilan kellareissa, mutta tänä päivänä nämä minimisulfiiteilla valmistetut ja karaktääriltään puhtaat natuviinit syntyvät luonnonmukaisesti viljellyilltä Can Sumoin tarhoilta alusta loppuun asti.
Erittäin aromaattisessa, liki kukkaketomaisessa tuoksussa on voimakkaan parfyyminen vivahde. Nenään leijailee myös akaasiahunajaa, karvasmantelia, passionhedelmää ja appelsiininkuorta. Sama kukkea parfyymisuus jatkuu miellyttävän sitruksisessa ja hivenen kermaisessa maussa, jota kannattelee hyvä happolinja.
Kategoria | |
---|---|
Avainsanat | |
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Malvasia, Parellada, Macabeo, Muscadelle |
sokeripitoisuus | 0,5 g/l |
hapokkuus | 5,3 g/l |
alkoholipitoisuus | 11 g/l |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |
Vuonna 1986 Josep Maria Raventós i Blanc rakensi viininvalmistamon keskelle vanhaa sukutilaansa, Sant Sadurní d’Anoiaan. Tila on ollut Raventosien viljelemänä 1400-luvun lopulta lähtien, ja ensimmäiset cavat valmisti Josep Raventós i Fatjó 1872. Raventós i Blanc käyttää viinin valmistuksessa nykyaikaista tekniikkaa ja korostaa jokaisessa valmistuksen vaiheessa laadun ja lopputuloksen merkitystä. Yli 80% tilalla viljellyistä lajikkeista on perinteisiä paikallisia lajikkeita, Xarel.lo, Macabeo, Parellada ja Monastrell. Viininviljelyssä noudatetaan biodynaamisia menetelmiä. Linkki tuottajan sivulle lue lisää ribmag lehdestä https://vimeo.com/187783200