fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Carmen Gran Reserva Chardonnay

Carmen Gran Reserva Chardonnay

Vaaleankeltaisen Chardonnay-viinin tuoksua dominoivat valkea persikka, mantelit ja omenat.

Raikkaassa, upearakenteisessa maussa tuntuu häivähdys tammea, mutta se on integroitunut täydellisesti viinin hedelmäisyyteen. Miellyttävän hapokas, puhdas ja moniulotteinen valkoviini, jossa on pitkään viipyilevä jälkimaku.

Rypäleet on puristettu kokonaisina terttuina, jonka jälkeen mehu on kirkastettu puhtaan suutuntuman ja eloisan hedelmäisyyden korostamiseksi. Viini on käytetty alkoholiksi osin ranskalaisissa tammitynnyreissä ja osin terästankeissa. Sen jälkeen se on saanut kypsyä hiivasakkansa kanssa 8 kuukauden ajan. Vain kolmannes viinistä on läpikäynyt malolaktisen käymisen. Ennen pullotusta viini on kirkastettu ja suodatettu kevyesti.

Casablanca on maailmanluokan kasvuympäristö, jossa syntyy upeaa ja omaleimaista valkoviiniä. Köynnökset kasvavat hiekkamaassa ja tarhoja raikastavat Tyynen valtameren viileät henkäykset. Hitaasti kypsyneistä, huolella valikoiduista rypäleistä valmistetussa viinissä hapokkuus ja alkoholi ovat täydellisessä tasapainossa.

Viinilehti: 4 **** ”Harmoninen, laadultaan erinomainen”, Laatu vastaa hintaa.

Kategoria

alkonro

924238

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chardonnay

sokeripitoisuus

1,6

hapokkuus

5,5

alkoholipitoisuus

13,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Carmen on Chilen ensimmäinen viinitila, perustettu 1850 ja nimetty perustajan rakkaan vaimon mukaan. Carmen on tunnettu mm siitä, että juuri heidän viinitarhallaan ”löydettiin” 1990-luvulla lajike Carmenere jota jo vuosia oli Chilessä viljelty Merlot-lajikkeena. Carmen on innovatiivinen tuottaja, joka myös ymmärtää perinteitä. He ovat ainoita jotka kultivoivat vanhoja, Chileläisiä lajikkeita kuten Mattoral, Pais etc jotka olivat yleisiä lajikkeita ennen 1800-luvun lopulla yleistyneiden lajikkeiden kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay etc. yleistymistä. Viña Carmen viinintekijä Emily Faulknerin johdolla on satsannut terroir-viineihin eri alueilta Chilessä. Pienimuotoisesti tuotetut viinit tuovat esiin Chilen laajan potentiaalin tuottaa persoonallisia palstaviinejä. Katso Viña Carmen video