fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Carmen Gran Reserva Pinot Noir

Carmen Gran Reserva Pinot Noir

Monikerroksista tuoksua hallitsevat tummakirsikkaiset, mansikkaiset, kaneliset ja maamaiset aromit.

El Pacifico -viinitarha sijaitsee Leydan laakson viileimmässä osassa. Valtamerelle päin avautuvalla tarhalla rypäleet saavat kypsyä hitaasti, joten niihin kehkeytyy upea hapokkuus sekä moniulotteinen aromikirjo. Elegantti ja pitkä jälkimaku on ominaista Leydan laakson viineille.

Gran Reserva Pinot Noir -viinissä on intensiivisen rubiininpunainen väri.  Hyvärakenteisen viinin suutuntumaa dominoi eläväinen hedelmäisyys. Tämä keskitäyteläinen viini kehittää ajan kuluessa upean bouquet’n ja ikääntyy hyvin 5–7 vuotta.

Käsin poimitut rypäleet on kuljetettu viininvalmistamoon varoen ja lajiteltu tarkoin ennen rankaamista ja puristamista. Rypälemehua on kylmämaseroitu 15 päivän ajan 4 asteessa, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon primäärihedelmäistä aromia. Lempeä uuttaminen tuo viiniin syvän ja intensiivisen maun sekä pehmeän suutuntuman. Käymisen jälkeen viini on siirretty tammitynnyreihin, joista osa on uusia ja osa käytössä toista tai kolmatta vuotta. Malolaktinen käyminen on tapahtunut tynnyreissä luonnostaan. Lopuksi viini on saanut kypsyä tynnyreissä 10 kuukautta ja pullotuksen jälkeen se on kypsynyt vielä 2 kuukautta pullossa ennen markkinoille tuloa.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

932951

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Pinot noir

sokeripitoisuus

3,0

hapokkuus

4,9

alkoholipitoisuus

13,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Carmen on Chilen ensimmäinen viinitila, perustettu 1850 ja nimetty perustajan rakkaan vaimon mukaan. Carmen on tunnettu mm siitä, että juuri heidän viinitarhallaan ”löydettiin” 1990-luvulla lajike Carmenere jota jo vuosia oli Chilessä viljelty Merlot-lajikkeena. Carmen on innovatiivinen tuottaja, joka myös ymmärtää perinteitä. He ovat ainoita jotka kultivoivat vanhoja, Chileläisiä lajikkeita kuten Mattoral, Pais etc jotka olivat yleisiä lajikkeita ennen 1800-luvun lopulla yleistyneiden lajikkeiden kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay etc. yleistymistä. Viña Carmen viinintekijä Emily Faulknerin johdolla on satsannut terroir-viineihin eri alueilta Chilessä. Pienimuotoisesti tuotetut viinit tuovat esiin Chilen laajan potentiaalin tuottaa persoonallisia palstaviinejä. Katso Viña Carmen video