fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Carmen Maule Carignan

Carmen Maule Carignan

Itään avautuvalla El Secano -tarhalla 80-vuotiaat Carignan-köynnökset kasvavat pensasmaisina rykelminä. Köynnöksiä ei kastella lainkaan, ja tuloksena on uniikki, konsentroitunut, eloisa Carignan-punaviini.

Carmen Gran Reserva Carignan -viini lujittaa Maulen laakson mainetta ensiluokkaisena viininviljelyalueena, jossa vuosisataiset perinteet ovat arvossaan. Carignan viihtyy lämpimässä, jopa kuumassa ilmanalassa. Maulen laakson Melozalin alueen kuivat kesät ja sateiset talvet tarjoavat ihanteelliset olosuhteet rypäleen viljelyyn. Käsin kerätyt rypäleet on valikoitu huolella ennen murskaamista. Niitä on kylmämaseroitu 4–5 asteessa 4 päivän ajan, jotta viiniin uuttuisi mahdollisimman paljon raikasta hedelmäisyyttä ja väriä.

Gran Reserva Carignan -viinissä on intensiivinen, tumman violetti väri. Tuoksu on elegantti ja lajikkeelle tyypillinen: punaisia marjoja, maamaisuutta ja grafiittia. Raikasta ja notkeaa makua kannattelevat tanniinit ovat eloisia, pehmeitä ja konsentroituneita. Pitkään suussa viipyilevän viinin maku vain monimuotoistuu vuosien saatossa.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

927895

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Carignan

sokeripitoisuus

2,0

hapokkuus

6,0

alkoholipitoisuus

14,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Viña Carmen on Chilen ensimmäinen viinitila, perustettu 1850 ja nimetty perustajan rakkaan vaimon mukaan. Carmen on tunnettu mm siitä, että juuri heidän viinitarhallaan ”löydettiin” 1990-luvulla lajike Carmenere jota jo vuosia oli Chilessä viljelty Merlot-lajikkeena. Carmen on innovatiivinen tuottaja, joka myös ymmärtää perinteitä. He ovat ainoita jotka kultivoivat vanhoja, Chileläisiä lajikkeita kuten Mattoral, Pais etc jotka olivat yleisiä lajikkeita ennen 1800-luvun lopulla yleistyneiden lajikkeiden kuten Cabernet Sauvignon, Chardonnay etc. yleistymistä. Viña Carmen viinintekijä Emily Faulknerin johdolla on satsannut terroir-viineihin eri alueilta Chilessä. Pienimuotoisesti tuotetut viinit tuovat esiin Chilen laajan potentiaalin tuottaa persoonallisia palstaviinejä. Katso Viña Carmen video