Syvän punainen väri violeteilla häivähdyksillä. Erittäin hedelmäisessä ja runsaassa tuoksussa on alueelle tyypillistä tummaa kirsikkaa, mausteisia aromeja kuten kahvia ja vaniljaa. Maku on täyteläinen ja hyvin tasapainoisen miellyttävä, kehittynyt ja moniulotteinen. Tumma hedelmäisyys jatkuu maussa pitkään.
Ruokasuositus: Hedelmäisyytensä ansiosta soveltuu sekä kevyemmille alkuruoille ja pastoille, mutta siinä on myös luonnetta tuhdimmille ruoille kuten paisteille, grillatuille liharuoille ja Toscanan alueen erikoisuuksille.
Valmistus: Dogajolo Rosso on kuin pieni supertoskanalainen – hedelmäisyys tulee Sangiovesesta ja Cabernet Sauvignon tuo siihen maskuliinisuutta ja runkoa. Rypälelajikkeet on tehty ensin erillään sillä ne kypsyvät eri aikaan ja satokin korjataan eri viikoilla. Käymisen loppuvaiheessa viinit sekoitetaan jonka jälkeen viini käy malolaktisen käymisen pienissä tammitynnyreissä. Viini on juotavissa jo nuorena, mutta se ikääntyy hyvin muutamia vuosia ja aromit syvenevät.
Kategoria | |
---|---|
tuottaja | |
maa | |
alue / luokitus | |
rypäleet | Sangiovese 70%, Cabernet Sauvignon 30% |
sokeripitoisuus | 1 g/l |
hapokkuus | 5 g/l |
alkoholipitoisuus | 13% |
pakkauskoko | 0,75 l |
alkon valikoimassa | Kyllä |