Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Cava Jaume Serra Brut

Cava Jaume Serra Brut

9,20 

(Suositushinta)

Väriltään vaalean oljenkeltainen. Tuoksu raikas, kepeän sitruunainen ja vihreän omenainen. Maku on kuiva, kevyt, rapsakka, aavistuksen paahtoleipäinen. Siinä on myös makeaa limeä ja vihreää omenaa. Hienon puhdas maku on hyvin laadukas hintaisekseen.

Ruokasuositus: Monipuolinen kuohuviini seurusteluviiniksi tai pienten naposteltavien kera. Erityisen hyvä pari tapaksille. Hennot kala- ja äyriäismaistiaiset kuten sushi toimii kuplien kanssa hienosti. Kokeile myös raikkaiden hedelmäisten jälkiruokien kanssa.

Valmistus: Cavat tehdään perinteisellä pullokäymismenetelmällä. Toinen käyminen, joka aikaansaa hienot ja pienet kuplat tapahtuu samaisessa pullossa jossa viini myydään. Tämä kuohuviini saa kypsyä 12 kuukautta viinisakkoineen.

Kategoria

winettonro

86018

alkonro

552097

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Macabeo 50%, Parellada 35%, Xarel lo 15%

sokeripitoisuus

6 g/l

hapokkuus

5 g/l

alkoholipitoisuus

11,5 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Jose Garcia Carrión perusti viinitilan Espanjaan vuonna 1890, ja nykypäivänä se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista ja Euroopan suurin. JGC tuottaa viiniä Espanjassa kymmenellä eri DO-alueella ja sillä on useita eri tuotemerkkejä kuten Jaume Serra, Pata Negra ja Señorio de los Llanos. Jaume Serra Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella. Jaume Serra on ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Legendan mukaan siellä oli pakotunneli linnasta kaupungin keskustaan, jota käytettiin Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana. Sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä. Viininvalmistus alkoi tilalla vuonna 1847. Raton perhe osti viinitilan vuonna 1975, he rakensivat modernin viininvalmistamon vuonna 1984. Perheen pojat johtavat päivittäistä yritystoimintaa tänä päivänä.