fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Cava Jaume Serra Organic Brut

Cava Jaume Serra Organic Brut

Väri on vaalean keltainen. Tuoksu on hedelmäinen, pirtsakan kirpeä ja sitruunainen. Maku on kuiva, raikas, hienovarainen ja hieman paahteinen.

Ruokasuositus: Mainio viini aperitiiviksi, skoolausjuomaksi tai suolaisten alkupalojen kanssa. Luomurypäleistä tehty juoma sopii puhtaille mauille, kaloille, äyriäisille ja tapaksille. Myös raikkaiden, kesäisten jälkiruokien seuraan. Luomuviinille luomuruokaa!

Valmistus: Luomusertifioitu viini. Cavat tehdään perinteisellä pullokäymismenetelmällä, eli toinen, hienot ja pienet kuplat aikaansaava käyminen tapahtuu samaisessa pullossa, jossa viini tulee myyntiin. Tämä cava saa kypsyä 12 kuukautta sakkoineen.

Kategoria

Avainsanat

alkonro

916437

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Macabeo

sokeripitoisuus

7 g/l

hapokkuus

5,7 g/l

alkoholipitoisuus

11,5 %

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Jose Garcia Carrión perusti viinitilan Espanjaan vuonna 1890, ja nykypäivänä se on yksi maailman suurimmista viinintuottajista ja Euroopan suurin. JGC tuottaa viiniä Espanjassa kymmenellä eri DO-alueella ja sillä on useita eri tuotemerkkejä kuten Jaume Serra, Pata Negra ja Señorio de los Llanos. Jaume Serra Enologi Jaume Serra Guell perusti Jaume Serra S.A. -viinitalon vuonna 1943. Se sijaitsee Garrafissa Katalonian suurimmalla viininviljelyalueella. Jaume Serra on ”El Padruell” -viinitilan sisällä Vilanova i la Geltrún kaupungissa, 50 km Barcelonasta. El Padruellin alkuperäinen tila on historiallinen linnake, joka rakennettiin vuonna 1647 Välimeren läheisyyteen. Se on ainoa espanjalainen viinitila, josta voi katsella suoraan Välimerelle. Legendan mukaan siellä oli pakotunneli linnasta kaupungin keskustaan, jota käytettiin Ranskaa vastaan käytyjen sotien aikana. Sinisillä keraamisilla laatoilla päällystetty tykkitorni toimi majakkana ennen sähkön saapumista. Edelleenkin sisällissodan luotien jälkiä on näkyvillä linnakkeen seinissä. Viininvalmistus alkoi tilalla vuonna 1847. Raton perhe osti viinitilan vuonna 1975, he rakensivat modernin viininvalmistamon vuonna 1984. Perheen pojat johtavat päivittäistä yritystoimintaa tänä päivänä.