fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes Cava Brut Reserva

Celler de Capçanes Cava Brut Reserva

15,49 

(Suositushinta)

Väri on paljas ja hieman sitruksen kultainen. Maku on konsentroitunut, keltahedelmäinen ja kukkainen, aavistuksen valkoviinimäinen. Suutuntuma on kuiva, ja viinissä on hienovaraiset ja pienet kuplat. Maku eroaa tyypillisestä cavasta, ja muistuttaa ranskalaisia samppanjoita ja cremanteja.

Ruokasuositus: Juhlajuoma ja aperitiivi, ruokajuoma tapaksille ja erilaisille mereneläville. Espanjassa cava on myös hyvin yleinen ruokajuoma läpi aterian, ja viini sopiikin myös kanaruoille, paellalle tai risotolle.

Valmistus: Yhteistyössä Celler de Adernatsin kanssa tehty kuohuviini. Rypäleet tulevat Tarragonan alueelta, ja rypälesuhteet on valittu kunkin kolmen rypäleen parhaiden ominaisuuksien mukaan. Kukin rypäle käy erikseen betoni- ja terästankeissa tarkasti lämpötilakontrolloidusti. Perusviini on hyvin kevyttä ja aromaattisen herkkää, ja 20 kuukauden pullokäymisen jälkeen valmis kuohuviini muistuttaa paljon samppanjan tyyliä.

Kategoria

winettonro

800066

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Macabeo 50%, Parellada 25%, Xarel-lo 25%

sokeripitoisuus

10

hapokkuus

5,5

alkoholipitoisuus

11,5

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.