fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes La Nit de las Garnatxes Limestone

Celler de Capçanes La Nit de las Garnatxes Limestone

18,98 

(Suositushinta)

Intensiivinen kirsikan väri. Tuoksu on monikerroksinen ja sävykäs, siinä on herkkiä marjojen ja kukkien aromeja. Viinin maku on raikas, tuore, marjaisa ja aavistuksen kirpeä.

Ruokasuositus: Sopii monenlaisten ruokien kanssa, myös kevyiden ja herkkien ruokien. Kasvikset, makkarat ja puhdaspiirteiset ruoat. Suositellaan tarjoiltavaksi viilennettynä 15-17 asteeseen.

Valmistus: La nit de las Garnatxes Limestone kuuluu viinisarjaan, jossa neljässä eri maaperässä kasvaneista Grenache-rypäleistä tehdään ”neljän terroirin” viinejä. Tämä viini on kalkkikivimaaperän köynnöksistä, jossa maaperä ei ole kovin hapokasta ja köynnösten juuret ulottuvat syvälle. Sadonkorjuun jälkeen viini on käynyt lämpötilakontrolloidusti ja läpikäynyt maseraation 28 päivän ajan. Malolaktinen kypsytys on tehty ranskalaisessa tammessa, ja viiniä on kypsytetty vain neljä kuukautta uusissa ranskalaissa tammitynnyreissä, jolloin maku jää raikkaaksi ja tuoreeksi.

Kategoria

winettonro

86474

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache

sokeripitoisuus

1,5 g/l

hapokkuus

4,9 g/l

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.