fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes La Nit de las Garnatxes Sand

Celler de Capçanes La Nit de las Garnatxes Sand

18,98 

(Suositushinta)

Viinin väri on kirsikanpunainen. Tuoksussa on tummia metsämarjoja, mineraalisuutta ja hieman balsamicon aromia. Maku on tumman marjaisa, rakenteeltaan puhdas ja selkeä. Lyhyen tynnyrikypsytyksen ansiosta jälkimaku on raikas, siinä on hyvin integroituneet tanniinit ja pitkä lopetus.

Ruokasuositus: Tuore punaviini sopii hyvin monenlaisille ruoille, erityisesti miedommille ja aromaattisille mauille: kermaiset ja juustoiset ruoat, makkarat ja tapakset, pastat.

Valmistus: La nit de las Garnatxes Sand kuuluu viinisarjaan, jossa neljässä eri maaperässä kasvaneista Grenache-rypäleistä tehdään ”neljän terroirin” viinejä. Tämä viini on hiekkamaan köynnöksistä, jossa köynnökset pääsevät kasvamaan vapaasti melko syvälle ja jossa maaperä on hapokkainta. Sadonkorjuun jälkeen viini on käynyt lämpötilakontrolloidusti ja läpikäynyt maseraation 28 päivän ajan. Malolaktinen kypsytys on tehty ranskalaisessa tammessa, ja viiniä on kypsytetty vain neljä kuukautta uusissa ranskalaissa tammitynnyreissä.

Kategoria

winettonro

800065

alkonro

957611

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache

sokeripitoisuus

1,5 g/l

hapokkuus

4,9 g/l

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.