fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes Pansal De Calas

Celler de Capçanes Pansal De Calas

29,99 

(Suositushinta)

Viini väri on tumma ja siinä on sinisen violetteja sävyjä. Tuoksu on erittäin konsentroitunut ja syvä, siinä on kypsiä tummia marjoja ja paahdettuja aromeja, luumua, cassista ja tummaa kirsikkaa. Maku on täydellisesti harmoniassa alkoholin ja hapokkuuden nähden, se on täyteläinen ja tanniininen, mutta samaan aikaan makea ja tasapainoinen. Makeutta ei kuitenkaan ole liikaa, eikä viini tunnu liian siirappiselta.

Ruokasuositus: Tässä jälkiruokaviinissä on verrattain melko matala sokeripitoisuus moniin muihin punaisiin jälkiruokaviineihin nähden, joten se sopii myös suolaisille lämpimille ruoille kuten paistetulle ankalle, pataruoille tai esimerkiksi savustetulle foie gras’lle. Se sopii myös bitterisille mauille kuten pähkinöille, suklaalle tai kahville. Myös erinomainen juustoviini sekä pehmeille että koville juustoille.

Valmistus: Rypäleet on kerätty pieniltä Grenache- ja Carignan-rypäleiden tarhoilta, joissa köynnökset ovat 40-85 vuoden ikäisiä. Maaperä on mineraalista savi- ja graniittimaata ja tarhat ovat rinne- ja terassitarhoja. Rypäleiden puristuksen jälkeen fermentaatio on pysäytetty 10-15 päivän kuluttua ja viini on väkevöity kunnes alkoholipitoisuus on 16,5%. Viini on maseroitu ja se on kypsynyt 15 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Kategoria

winettonro

86472

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache 70%, Carignan 30%

sokeripitoisuus

75 g/l

hapokkuus

5,5 g/l

alkoholipitoisuus

16,5%

pakkauskoko

0,5 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.