fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes Peraj Petita Kosher

Celler de Capçanes Peraj Petita Kosher

18,98 

(Suositushinta)

Väri on rubiininpunainen violetin häivähdyksellä. Tuoksussa on aistittavissa raikkaita, herkullisia punaisten marjojen ja kirsikan aromeja. Aromit toistuvat voimakkaina maussa, joka on rapean raikas, konsentroitunut ja tasapainoinen. Tyypillinen grenache-painotteinen viini - hedelmäinen, mineraalinen ja runsas, mutta ei liian hyökkäävä.

Ruokasuositus: Sopii erittäin monipuolisesti ruokaviiniksi. Pizza, pasta ja tomaattipohjaiset välimerelliset ruoat; entrecoté ja erilaiset makkarat, padat, hampurilaiset ja liharuoat. Myös puolikovat ja kovat juustot kuten Manchego.

Valmistus: Valmistettu vanhoista köynnöksistä, jotka ovat iältään n. 40-60 vuotiaita. Tempranillo-köynnökset ovat hieman nuorempia. Maaperä on vaihtelevaa savi- ja graniittimaata joissa on suuri happopitoisuus. Tarhat ovat rinne- ja terassitarhoja 180-450 metrin korkeudella merenpinnasta. Viini on kosher-viini ja kaikessa tuotannossa on noudatettu juutalaisen uskonnon määräyksiä. Muuten valmistustapa on perinteinen, ja viini on kypsynyt ensin terästankeissa ja sitten 10 kuukautta tammitynnyrissä.

Kategoria

Avainsanat

winettonro

86471

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Grenache 55%, Tempranillo 20%, Merlot 15%, Samsó 10%

sokeripitoisuus

2 g/l

hapokkuus

5 g/l

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.