fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Celler de Capçanes Pinot Noir 11/X

Celler de Capçanes Pinot Noir 11/X

29,98 

(Suositushinta)

Tuoksu on hienovarainen, raikas ja eloisa. Siinä on punaisia marjoja ja aavistus yrttisyyttä ja mausteisuutta. Maku on herkkä ja hienostunut, erittäin kutsuva. Siinä on hieman savuista tammea, marjaisuutta ja mausteisuutta. Viinin rakenne on keskitäyteläinen ja hapokkuus Pinot'n tapaan raikas, jälkimaku on pitkä ja mehukas.

Ruokasuositus: Viini sopii erityisesti jänikselle, esim. syksyiselle jänispadalle. Paistettu kana, lampaankyljykset ja lampaanpaisti yrteillä. Ankalle ja myös grillatulle lihalle.

Valmistus: Köynnökset ovat verrattain nuoria ja maaperä on savi- ja kalkkimaata. Rypäleet on poimittu käsin, ja poiminnan jälkeen ne ovat läpikäyneet lämpötilakontrolloidun käymisen villihiivoilla 27-29 asteessa. Tämän jälkeen 18 päivän maseraatio. Malolaktinen käyminen terästankeissa ja sen jälkeen tammitynnyreissä. Viini on kevyesti suodatettu ja kypsytetty 12 kuukautta uusissa tai lähes uusissa tammitynnyreissä.

Kategoria

winettonro

800024

alkonro

923847

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Pinot noir

sokeripitoisuus

2,5 g/l

hapokkuus

6,1 g/l

alkoholipitoisuus

14,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Celler de Capçanesin viinit tulevat pienestä Capçanesin kylästä Prioratin viinialueelta. Capçanes on viininviljelyosuuskunta, jossa useiden maanviljelijöiden palstojen rypäleistä tehdään viinejä Capçanesin nimen alla. Viimeisten noin kahdenkymmenen vuoden aikana Capçanesin viinit ovat kohentuneet laadullisesti paljon ja Espanjan politiikka ja liittyminen Euroopan Unioniin on helpottanut viinien myyntiä ja markkinointia, antaen viljelijöille paremmat mahdollisuudet valmistaa laadukasta viiniä. Capçanes tekee mm. Barcelonan juutalaisen yhteisön tilauksesta maailman parhaaksi luokiteltua kosher-viiniä, jonka valmistus tapahtuu juutalaisen uskonnon määräysten mukaisesti ja rabbin valvonnassa. Capçanesin viinipalstojen monipuolisten ilmasto- ja maaperäolosuhteiden ansiosta se pystyy tuottamaan paljon erilaisia viinejä, ja tilalla tehdäänkin yhden palstan viinejä, joissa terroir näkyy puhtaimmillaan. Köynnöksiä viljellään niin kalkki-, liuskekivi-, savi- kuin hiekkamaaperässä, ja talo on ylpeä monimuotoisesta viinituotannostaan.