fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Champagne Pommery Blue Sky

Champagne Pommery Blue Sky

Väri on kimaltelevan keltainen ja huomiotaherättävä. Blue Skyn tuoksussa on moniulotteisuutta, joka voimistuu joka nuuhkaisulla. Aluksi aistittavissa on viikunaa ja kuivattuja manteleita, sen jälkeen tuoksu kääntyy runsaan hedelmäiseksi, siitä voi löytää hunajaisuutta, vaahtokarkkia, millefeuille-leivosta, sitruksista kirpeyttä ja appelsiinia. Maku myötäilee tuoksua, se on pehmeä ja runsas ja tasapainoisen hedelmäinen. Jälkimaku on miellyttävä ja tunnelmaa nostattava.

Ruokasuositus: Täydellinen juhlajuoma. Pommery Blue Sky nautitaan perinteisesti jäiden kera isosta pyöreästä lasista. Puolikuivan samppanjan kera voi tarjota pieniä makeita paloja – cupcakeja, leivoksia tai muita sormisyötäviä.

Kategoria

,

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

alkoholipitoisuus

12,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista, ja kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Historiankirjojen mukaan Louise Pommery peri samppanjatalon hänen miehensä kuoleman jälkeen, ja Pommery nousi hänen johdollaan maailmankuuluksi. Louise Pommeryn ansioksi lasketaan mm. tiettävästi ensimmäisen kuivan brut-samppanjan valmistus, joka edesauttoi samppanjan muutosta pelkästään makeasta jälkiruokaviinistä juomaksi, jota voidaan nauttia missä tahansa hetkessä. Melkein kaksisataa vuotta vanha samppanjatalo on luonnollisesti ehtinyt kokea monia vaiheita, ja Pommeryn historiaan liittyy paljon erilaisia kausia. Madame Pommeryn aikana talo ehti luoda vankan perustan samppanjanvalmistukselle, ja se mm. rakennutti 18 kilometrin mittaiset viinikellariluolastot hankkimilleen 60 hehtaarin maa-alueille. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Lisäksi Reimsiin rakennettiin talon päärakennus sekä useita muita eksenterisiä rakennuksia, joista jokainen on eri arkkitehdin suunnittelema. Rakennukset muodostavat erikoisen, mutta sittemmin ainutlaatuiseksi muodostuneen sinisen sävyisen kokonaisuuden. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan. Ne sopivat myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan. Pommery on samppanjatalona erittäin innovatiivinen ja leikkisä, ja esimerkiksi Pommery Blue Sky -samppanja on tarkoitettu nautittavaksi jääpalojen kera isosta lasista. Vuosikertasamppanjat ovat oma lukunsa, ja Pommeryn hienoin samppanja on Cuvée Louise Pommery, jota tehdään parhaina vuosina.