fbpx
 
Tutustu tuotteisiimme alla

Vingruppen Tuotevalikoima

Vingruppen / Champagne Pommery Cuvée Louise 2004

Champagne Pommery Cuvée Louise 2004

Samppanjan väri on kauniin keltainen, aavistuksen vihreillä häivähdyksillä. Kuplarakenne on hienostunut ja kuplat muodostavat hienon kruunun lasin pintaan ennen katoamistaan. Tuoksussa on harmonisuutta ja rikkautta: ensinuuhkaisulla se tarjoaa silkkistä hedelmäisyyttä ja sitrushedelmiä, hieman keksimäisiä paahteisia aromeja. Tuoksu jatkuu kukkaisin aromein ja esiin tulee mausteisuutta. Maku muodostuu tuottajan mukaan "C-duurissa": se on täydellinen harmonia kompleksin eleganttia samppanjan makua ja aromeja kuten hasselpähkinää, mantelia, valkoista hedelmää ja päärynää, valkoisia kukkia.

Ruokasuositus: Maailman ykkösluokkaan kuuluva samppanja voidaan nauttia sellaisenaan, jolloin se saa kaiken huomion. Ruokalajien kanssa se sopii täydellisesti esimerkiksi tuoreen kalan, tryffeliruokien tai jopa brittiläisen kuivakakun kanssa.

Valmistus: Cuvée Louise valmistetaan vain parhaina vuosina. Rypäleet samppanjaan tulevat Avizen, Cramantin ja Aÿn Grand Cru -tarhoilta, jotka ovat koko Champagnen alueen parhaimmistoa – esimerkiksi sokerimäärät näillä rypäleillä ovat tavanomaista korkeampia. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet toimitetaan nopeasti viinilään, jossa ne sorttauksen jälkeen puristetaan. Vain paras mehu valitaan mukaan samppanjaan, ja vuosikerrassa 2004 mehua on käytetty 1800 litraa sallitun 2550 litran sijaan. Samppanja kypsyy 6-8 vuotta Pommeryn kellareissa, jonka jälkeen siihen lisätään Avizen viinitarhan mehusta tehty dosage. Tämän jälkeen viini kypsyy vielä kuusi kuukautta ennen markkinoille pääsyä.

Kategoria

,

tuottaja

maa

alue / luokitus

rypäleet

Chardonnay 60%, Pinot Noir 40%

alkoholipitoisuus

12,5%

pakkauskoko

0,75 l

alkon valikoimassa

Kyllä

Tuotekortti

Tuottajasta:

Champagne Pommery on yksi maailman suurista samppanjataloista, ja kantaa nimeä Madame Louise Pommeryn mukaan. Historiankirjojen mukaan Louise Pommery peri samppanjatalon hänen miehensä kuoleman jälkeen, ja Pommery nousi hänen johdollaan maailmankuuluksi. Louise Pommeryn ansioksi lasketaan mm. tiettävästi ensimmäisen kuivan brut-samppanjan valmistus, joka edesauttoi samppanjan muutosta pelkästään makeasta jälkiruokaviinistä juomaksi, jota voidaan nauttia missä tahansa hetkessä. Melkein kaksisataa vuotta vanha samppanjatalo on luonnollisesti ehtinyt kokea monia vaiheita, ja Pommeryn historiaan liittyy paljon erilaisia kausia. Madame Pommeryn aikana talo ehti luoda vankan perustan samppanjanvalmistukselle, ja se mm. rakennutti 18 kilometrin mittaiset viinikellariluolastot hankkimilleen 60 hehtaarin maa-alueille. Luolastot ovat käytössä tänäkin päivänä, ja ne ovat melkoinen nähtävyys – kellareissa on mm. esillä suuri määrä taideteoksia, ja käytävät on nimetty maailman suurkaupunkien mukaan siinä järjestyksessä missä Pommeryn samppanjaa vietiin aina uusiin maihin ja kaupunkeihin. Lisäksi Reimsiin rakennettiin talon päärakennus sekä useita muita eksenterisiä rakennuksia, joista jokainen on eri arkkitehdin suunnittelema. Rakennukset muodostavat erikoisen, mutta sittemmin ainutlaatuiseksi muodostuneen sinisen sävyisen kokonaisuuden. Pommeryn tyyli on kaiken kaikkiaan hyvin raikas ja feminiininen. Useimmat talon samppanjat ovat tyyliltään hedelmäisiä, ja erinomaisia nimen omaan sellaisenaan. Ne sopivat myös aperitiiveiksi ja alkuruokien seuraan. Pommery on samppanjatalona erittäin innovatiivinen ja leikkisä, ja esimerkiksi Pommery Blue Sky -samppanja on tarkoitettu nautittavaksi jääpalojen kera isosta lasista. Vuosikertasamppanjat ovat oma lukunsa, ja Pommeryn hienoin samppanja on Cuvée Louise Pommery, jota tehdään parhaina vuosina.